Den Helder - Aris Leeuwarden

Met stapjes vooruit

Aris Leeuwarden leed gisteravond zijn negende nederlaag op rij, een evenaring van het diepterecord in seizoen 2006-2007. In Den Helder werd met 80-70 verloren. Aris had zeker kansen op meer, maar telkens als er aansluiting was, ging het elke keer net even mis.

Aris speelde zonder Jan van der Kooij, die na een paar minuten naar de kant ging met een chronische knieblessure, De forward zal even rust moeten nemen om te herstellen. Door de komst van Nate Healy is Aris in ieder geval veel stabieler geworden, het team moet nu nog vertrouwen krijgen door een zege. Dat was in de ijskoude, maar fraai opgeknapte sporthal in Den Helder zeker mogelijk geweest. Beide teams bleven heel lang bij elkaar in de buurt, hoewel gezegd moet worden dat Den Helder vaak net een paar punten voor stond. Aris bleef hangen op een paar punten en had regelmatig de kans om erg dichtbij te komen.

Darius Theus en Tjoe de Paula hebben elkaar inmiddels goed gevonden en dat tandem was gisteravond prima op dreef. Samen waren ze goed voor 38 van de 70 punten, tegen een hoog percentage afgerond. De zo noodzakelijke ondersteuning van de lange mannen was gisteravond minder aanwezig. Stephen Lumpkins had het zowel in de aanval als verdediging lastig en Healy en Tim Kamczyc verdedigden prima, maar hadden aanvallend hun dag niet.

Toch waren er voldoende momenten dat de winst er in zat. Alleen ging er juist op die momenten van alles mis. Geforceerde schoten, diverse weggegeven aanvalsrebounds en enkele mislukte fastbreaks zorgden er voor dat Den Helder telkens weer een klein gaatje kon slaan. Typerend was de score van Ties Theeuwkens ruim twee minuten voor tijd bij 72-66. Het hele team verdedigde 22 seconden perfect, Rogier Jansen moest een verre nooddriepunter nemen, die volledig mis ging. Theeuwkens kon echter in de zoemer de bal onder de basket attent oppikken en makkelijk scoren. Aris stond er bij en keek er na. In plaats van kans op aansluiting werd het gat weer acht punten (74-66). Het bleek achteraf de genadeklap.

Toch zit er veel vooruitgang in het spel. Als het team zich zo blijft ontwikkelen, komen de zeges vanzelf. Het programma voor de periode tot Kerst is dan ook zeer interessant. Eerst dinsdag thuis voor de beker tegen Amsterdam, daarna volgen nog wedstrijden tegen Den Bosch thuis, Rotterdam en Amsterdam uit en Groningen thuis. Een mooie en uitdagende serie. Dinsdag de bekerwedstrijd tegen Amsterdam. De wedstrijd is gratis toegankelijk. Kom dus naar het Kalverdijkje en help het team naar de kwartfinale!

Wedstrijd informatie

Datum : 30 november 2013 20:00
Locatie : Den Helder
Seizoen : 2013-2014
Den Helder 80
Aris Leeuwarden 70
Terug naar overzicht