Den Bosch - Aris Leeuwarden (play-offs)

Kansloos in Den Bosch

Er was gisteravond in de Maaspoort maar 1 ploeg klaar om de play-offs te beginnen en dat was Den Bosch. Die wilde wraak voor de uitschakelingen in de eerdere jaren. Die wraak kregen ze. Aris stond er bij en keek er na. Liet zich als een stel jongelingen overbluffen en overspelen. Per minuut werden de Leeuwarder benen zwaarder en de Brabantse baskets kleiner. De ervaren Bossche ploeg denderde over Aris heen. Het gevolg: een 110-63 en een zeer valse start van de play-offs.

Natuurlijk zoek je dan naar oorzaken van de afstraffing. Was het de 4 uur durende busreis, inclusief ruim 30 kilometer file, was het gewoon de kwaliteit  van Den Bosch, was de ploeg niet scherp genoeg bij de eerste sprongbal? Je kunt er dagen over filosoferen, maar het feit was dat Aris een volledige off day had.

Alle credits die het team de laatste weken had opgebouwd met fris aanvalsspel, een sterke verdediging en vooral heel veel energie werden in 1 avond verspeeld. Het was los zand, futloos en vooral initiatiefloos. Geen moment zat Aris lekker in zijn vel en kon het de druk maken die het zo graag wil. Daarvoor moet met name een groot compliment gemaakt worden richting Den Bosch. Oud-Arisspeler Sam Jones was er bij toen Aris enkele jaren geleden heel verrassend Den Bosch uitschakelde en hij had zijn team perfect geprepareerd op de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde draaide het de duimschroeven aan en dat zorgde ervoor dat Aris geen normale aanval kon spelen.

Slechts heel even aan het eind van het eerste kwart kwam Aris tot zijn vertrouwde spel. De slechte start (10-0, 18-3) werd puntje voor puntje weggepoetst tot 24-16, maar dat was het. Een desastreus tweede kwart (41-17) zorgde voor een 67-33 ruststand. Game over. De tweede helft was voor de statistieken.  

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het is slechts 1-0 en het maakt niet uit of je met 1 of 47 punten verliest. Zondag kan Aris gelijk maken in het eigen Kalverdijkje. Het zal dan zeker uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen. Maar dat is de ploeg na de deceptie van donderdagavond zeker duidelijk geworden.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 april 2014 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2013-2014
Den Bosch 110
Aris Leeuwarden 63
Terug naar overzicht