Den Bosch - Aris Leeuwarden

Kansloos in Den Bosch

Aris Leeuwarden weet na drie zeges op rij weer wat verliezen is. In Den Bosch ging het team kansloos ten onder tegen SPM Shoeters (104-75). Het verschil was bij rust al gemaakt. Met thuiswedstrijden tegen Amsterdam en Rotterdam voor de boeg begint nu de strijd om plaats 7.

Het eerste kwart kon Aris nog aardig in het sppor van Den Bosch blijven, maar dat was met name te danken aan de aanval. Verdedigend waren met name Tai Wesley en David Gonzalvez niet te stoppen. Tot 26-20 ging het nog, in het tweede kwart gingen de Bossche remmen volledig los. De DJ gooide het geluidsvolume zoals gebruikelijk maar weer eens een tandje hoger en Aris werd van het veld geveegd.

De opgelopen achterstand werd in de tweede helft eerst nog wat groter en pas in het vierde kwart herstelde het team zich enigszins en kwam het nog wat terug. De schade was echter al aangericht (104-75) en deed even denken aan de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs van het afgelopen seizoen toen Aris ook in de Maaspoort met groot verschil verloor. Toen bleek ook dat een slag verliezen zeker nog niet de oorlog verliezen is.

Zaterdag wacht Amsterdam thuis en week later ontvangt Aris Rotterdam in het Kalverdijkje. Twee belangrijke thuiswedstrijden. Ten eerste om verder afstand te nemen van plaats 9 en op te schuivebn naar plek 7, anderzijds om vertrouwen te kweken voor de twee belangrijke kwartfinales voor de Nederlandse beker die een week later gespeeld gaan worden. 

Zaterdag 20.00 uur Kalverdijkje, be there!

Wedstrijd informatie

Datum : 12 februari 2014 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2013-2014
Den Bosch 104
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht