Cuxhaven - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris groeit

Wat een weekje goed trainen niet kan doen. Aris Leeuwarden verloor gisteravond weliswaar in de slotminuut van Cuxhaven (87-78), maar liet zien al veel progressie geboekt te hebben. Foutenlast, vermoeidheid en te veel enthousiasme zorgden er echter voor dat in het laatste kwart het spreekwoordelijke lampje uit ging.

De reis was vanwege files, afgesloten snelwegen en omleidingen lang, waardoor Aris pas een uur van tevoren in de Duitse kustplaats aan kwam. Het deerde het team echter niet. Het begon frank en vrij aan de wedstrijd en vanaf de start was het een attractieve partij. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het verschil werd nooit heel groot.

Na het eerste kwart was het verschil 1 punt in Duits voordeel (23-22), bij rust was er volledige evenwicht (42-42). In het derde kwart zorgden drie Aris driepunters op rij voor de grootste voorsprong (58-67), maar deze kon niet vastgehouden worden. In het begin van het laatste kwart gingen Darius Theus en Greg Washington al snel naar de kant met 5 fouten en werd de vermoeidheid zichtbaar. Aris ging met name aanvallend forceren en zag Cuxhaven weer langszij komen.

Tot enkele minuten voor tijd kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar o.a. twee gemiste vrije worpen en een verkwanselde aanval daarna na een Duitse onsportieve fout vlak voor tijd zorgden ervoor dat de winst in Cuxhaven bleef. In de slotseconden probeerde Aris nog via “fouten maken” de wedstrijd te keren, maar dit werkte averechts waardoor de hoogte van nederlaag in de slotseconden nog geflatteerd 9 punten werd.

Drie spelers kwamen in de dubbele cijfers: Stephen Lumpkins had een double double met 19 punten en 11 rebounds. Tjoe de Paula kwam tot 16 punten, Theus maakte er 13.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 september 2013 20:00
Locatie : Cuxhaven
Seizoen : 2013-2014
Cuxhaven 87
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht