Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris komt in play-offs vorm

Aris Leeuwarden had tot vandaag nog niet gewonnen van Zwolle en Den Bosch. Verder werd van elk team minimaal een keer gewonnen. Zondagmiddag werd Zwolle verslagen (88-78), waardoor Aris nu alleen nog een scalp nodig heeft van Den Bosch. En laat dat nu net de tegenstander in de kwartfinale van de play-offs zijn…….

Voorlopig heeft Tom Simpson het team op de rit. Na de fraaie zege in Wijchen werd Zwolle eigenlijk eenvoudig aan de kant gezet. Teambasketbal en energie. Dat zijn de twee belangrijkste kernwoorden van Simpson. Elke wedstrijd meer dan 100% geven, elkaar daar op aanspreken en elkaar helpen om samen het beste basketbal te spelen. Het werkt, al werkt natuurlijk ook mee dat het team weer volledig fit is. Mocht een speler een keer niet lekker in de wedstrijd zitten, dan staat zijn vervanger snel klaar.

Voor Zwolle stond er veel op het spel. Het wil graag vierde worden en daardoor thuisvoordeel hebben in de play-offs. Vorig seizoen snoepte Aris dat voordeel op de laatste speeldag af en nu lijkt Leiden Zwolle straks nog te passeren. Niets leek er op dat Zwolle streed voor een mooie positie. Het speelde met name in het eerste kwart zwak en liet zich volledig overlopen door een fris spelend Aris. Darius Theus was weer de aanjager en voordat het publiek het echt door had, was het al 23-8. Zes achtereenvolgende punten van Jesse Markusse, waarvan een in de buzzer, waren hier mede debet aan.

Natuurlijk hou je dit niet veertig minuten vol en in het tweede kwart kwam Zwolle weer dichterbij. Theus zorgde er echter persoonlijk voor dat Aris met een 41-36 ruststand aan de thee kon. Na rust bleef Aris prima spelen en consolideerde de voorsprong eenvoudig. Elke aanval van Zwolle werd gecounterd en met name aan het begin van het vierde kwart was er zelfs even gallery play.

Aris sprintte naar via 58-50 naar 72-56 en de wedstrijd leek beslist. Zwolle reageerde echter en een 12-3 run in twee minuten (75-68) gooide de wedstrijd weer open. Niets daarvan, dacht Aris. Er ging weer een schepje bovenop, de verdediging ging op slot en Aris was dodelijk van de vrije worplijn. Daar waar de vrije worpen Aris voorheen nog wel eens in de steek lieten, was nu bijna elke poging een score. Met 24 uit 27 vrije worpen werd de wedstrijd makkelijk uitgespeeld en brak er opnieuw een terechte glimlach door op de gezichten van spelers en fans.

Aris moet nu alleen nog naar Amsterdam, dat samen met Rotterdam strijd voor de laatste play-off plaats. Voor Amsterdam is dit de wedstrijd van het jaar, voor Aris een wedstrijd voor het goede gevoel in de aanloop naar de titanenstrijd tegen Den Bosch.

De play-off wedstrijden tegen Den Bosch zijn vastgesteld op donderdag 24 april (uit) en zondag 27 april (thuis).  Een eventuele derde wedstrijd wordt weer in Den Bosch gespeeld op dinsdag 29 april.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 april 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 88
Zwolle 78
Terug naar overzicht