Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris zakt ver weg

Aris Leeuwarden leverde zaterdag een wanprestatie. Het eerste kwart was nog prima, maar daarna zakte het team ver weg. Koploper Zwolle profiteerde dankbaar van de chaos en de onsamenhangendheid op het veld en won meer dan verdiend voor de negende keer op rij. Voor Aris staat de teller inmiddels op zes achtereenvolgende nederlagen (60-86).

Het deed pijn. Boegeroep van de tribune en fans die al vroegtijdig vertrokken. Aris onwaardig, maar gisteravond een feit. Het loopt voor geen meter en Zwolle overklaste Aris drie kwarten lang op alle fronten. Het werd daardoor een lange zit voor een redelijk vol Kalverdijkje. Het verschil tussen een winnend team (Zwolle), dat als hecht collectief opereerde en een verliezend team (Aris) dat speelde als los zand, was groot. Erg groot.

Het begon allemaal nog prima. Aris startte sterk en nam al snel een voorsprong. Het spel oogde fris en energiek en na een kwart stond er een 20-14 voorsprong op het scorebord. Daarna was het gedaan. Zwolle kwam terug en Aris viel uit elkaar. Niets lukte meer, de koppen gingen naar beneden en het was voor Zwolle er op en er over.

De achterstand bij rust was nog te overzien (31-37), maar echt dichtbij kwam Aris niet meer. Het vierde kwart was een kwestie van uitzitten. Zwolle blijft door de zege heel knap ongeslagen, Aris zakte naar plaats 8 op de ranglijst.

Zaterdag gaat Aris op bezoek in Nijmegen, volgende week donderdag is Leiden te gast in het Kalverdijkje.  

Klik hier voor het interview met Gert Schurer op Omrop Fryslan

 

Wedstrijd informatie

Datum : 16 november 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 60
Zwolle 86
Terug naar overzicht