Aris Leeuwarden - Wijchen

Slechte reclame

Juist op het moment dat Aris Leeuwarden live op televisie was, liet het zich van zijn slechtste kant zien. Na een belabberde eerste helft (29-40) speelde Aris vijf minuten goed, kwam weer bij (53-56), maar liet het daarna ook weer volledig lopen. Het is dat ook Wijchen niet best speelde, want anders was de afstraffing nog veel groter geweest dan de 70-83 die nu op het scorebord stond.  Er is nog veel werk aan de winkel.

De wedstrijd was live te zien op GPTV en werd geproduceerd door Podium TV, die met 5 camera’s, twee verslaggevers, twee analisten en 20 man crew waren uitgerukt. Het was de eerste van een serie van drie live reportages, want ook de wedstrijden tegen Den Bosch en Groningen in december zijn straks in heel Friesland te zien. Het is dan ook erg jammer, dat juist gisteravond de ploeg met regelmaat niet vooruit te branden was.

Acht keer lopen, passes over de zijlijn, de eerste zes vrije worpen mis, airballs, de ene na de andere aanvalsrebound voor de gasten, het was af en toe of er junioren basketbal gespeeld werd. De fans keken er na en vroegen zich hardop af wat er aan de hand was. Wijchen profiteerde dankbaar en liep onder leiding van oud-Aris speler Sjors Poels naar een 29-40 ruststand. Niets lukte, de koppen gingen naar beneden en die sfeer sloeg over naar de verbouwereerde fans. Niet echt reclame voor een live wedstrijd.

Het gekke was dat er in feite nog niets aan de hand was. Marcel de Jong, ex Ymir en gisteravond namens Podium TV de analist, had in de rust gelijk: 15 x balverlies voor Aris en 12 aanvalsrebounds voor de tegenstander leidden tot 20 schoten meer voor Wijchen, dus wees zuinig met de bal, pak je rebounds en alles kan nog goed komen. Een goede tweede helft zou wonderen doen. Het derde kwart ging inderdaad beter. Aris begon te scoren, aggressiever te verdedigen en binnen een paar minuten had het Wijchen bijna achterhaald.

Bij 53-56 aan het begin van het laatste kwart begon het echter weer te haperen. Aris miste een paar ballen en gelijk was het over en uit. Zo snel als Aris terug gekomen was, zo snel liep Wijchen weer weg. Aris was opnieuw de kluts kwijt en verloor uiteindelijk meer dan terecht.

Zaterdag gaat Aris op bezoek bij Leiden. Het frappante is dat de beide finalisten van vorig jaar zeker niet in goede doen zijn. Leiden verloor gisteravond voor de Europa Cup thuis van het Deense Bakken Bears (61-62). De volgende thuiswedstrijd voor Aris is volgende week zaterdag, wanneer koploper Zwolle op bezoek komt.

Klik hier voor het interview met Ed Molthoff bij Omrop Fryslan

Wedstrijd informatie

Datum : 06 november 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 70
Wijchen 83
Terug naar overzicht