Aris Leeuwarden - Wijchen

Op de goede weg

Om de play-offs definitief veilig te stellen, heeft Aris Leeuwarden hoogstwaarschijnlijk nog twee winstwedstrijden nodig. Tegen Wijchen lukte het gisteravond net niet. In de spannende slotfase gingen de gasten er met de punten vandoor (90-97).

Aanvallend speelde Aris eindelijk weer eens een lekkere wedstrijd. Het schot van ver, dat al tijden weg was, was terug en daardoor werd het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Ook Wijchen, met ex Aris speler Sjors Poels in de gelederen, scoort makkelijk.

Bij Aris was eindelijk iedereen weer aanwezig, hoewel Tom Snikkers er na een paar minuten al weer geblesseerd af moest. De forward ging door zijn enkel. Tjoe de Paula wordt per dag fitter en dat scheelt bij Aris een slok op een borrel. De guard was goed voor 12 punten in 20 minuten speeltijd. Met de terugkeer van De Paula en Snikkers heeft coach Tom Simpson meer wisselmogelijkheden en kan Aris straks nog een aardige outsider worden in de play-offs.

Die moeten eerst nog wel gehaald worden. Inmiddels hijgen Rotterdam en Amsterdam Aris behoorlijk in de nek en in de slotfase van de competitie moet Aris nog op bezoek naar beide teams. Aris is dus op zoek naar “qualitywins”, een zege op een ploeg uit de top 6. De wedstrijd tegen Wijchen was daar een mooie gelegenheid voor.

Aris opende sterk, kwam in het eerste kwart mede door een sterk spelende Nate Healy (19 punten) al snel op voorsprong (28-22). Die voorsprong was echter bij rust verdwenen (43-42). Na rust opende Wijchen beter en leken de gasten weg te lopen. De maximale voorsprong werd 54-67, maar Aris kwam, met Darius Theus voorop, sterk terug. Theus gooide het tempo (de kracht van Aris) omhoog en in no time was de achterstand omgezet in een voorsprong 76-73. De rappe guard werd goed bijgestaan door Stephen Lumpkins, Dexter Hope en Healy. De winst leek voor handen.

Maar dan moet je ook net een beetje geluk hebben in de slotfase. Een driepunter die er bij de tegenstander uit de ring draait, zelf de makkelijke scores maken, een arbitrale beslissing net even mee krijgen. Het gebeurde op alle fronten net niet. Wijchen knalde op belangrijke momenten driepunters binnen, Aris begon vrije worpen te missen en ook een paar cruciale calls vielen net verkeerd uit. Wijchen kreeg daardoor weer het initiatief en sloop via 78-78, 85-87, 88-91 puntje voor puntje weg. Aris kon niet meer aanhaken en Wijchen besliste uiteindelijk de wedstrijd vanaf de vrije worplijn (90-97).

Nog zeven wedstrijden te gaan in de competitie, daarna begint iedereen weer op 0 in de play-offs. Woensdag komt Leiden op bezoek in het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 15 maart 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 90
Wijchen 97
Terug naar overzicht