Aris Leeuwarden - Weert

Aris pakt benauwde zege

Aris Leeuwarden boekte gistermiddag zijn tiende zege van het seizoen. Makkelijk ging het echter niet. Tot een paar minuten voor tijd ging de wedstrijd tegen Weert gelijk op. De bredere bank van Aris gaf in een warm Kalverdijkje de doorslag. Twee driepunters van Tjoe de Paula gooiden de wedstrijd in het slot. Aris won met 80-70 en zette zo een mooie stap naar de gewenste zevende plek.

Aris speelde lang in een te laag tempo en speelde niet met dezelfde intensiteit als de laatste wedstrijden tegen Leiden en Groningen. Weert bood knap tegenstand en zorgde er voor dat Aris nooit in het aanvallende ritme kwam. Regelmatig had Aris een gaatje van een punt of 5,6, maar die werd telkens knap gecounterd door de gasten. Bij rust was het verschil een punt in het voordeel van Weert (34-35) en moest er echt een tandje bij.

Veel spelers zaten niet in de wedstrijd en vochten meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Gelukkig is iedereen weer fit en kon coach Tom Simpson gebruik maken van alle spelers. Darius Theus was eigenlijk de enige speler die echt lekker speelde, de guard eindigde op 25 punten,  5 assists en 6 steals. In de laatste minuten kreeg Theus hulp van De Paula. De routinier kwam vier minuten voor het eind in het veld voor Dexter Hope en knalde gelijk twee driepunters achter elkaar binnen. Van min 1 (59-60) naar +5 (65-60) en dit kleine tussensprintje besliste de wedstrijd.

De overwinning bracht Aris weer wat steviger op de zevende plaats. De plaats die Aris straks in de play-offs zo goed als zeker aan Den Bosch gaat koppelen. Aris is na winst van zondag officieus geplaatst,  Amsterdam en Rotterdam zullen samen moeten uitmaken wie de laatste plek in de play-offs krijgt. Aris speelt daarbij nog een belangrijke rol, want het speelt nog zowel tegen Rotterdam (a.s. zaterdag) als Amsterdam (op de laatste speeldag).

De volgende thuiswedstrijd staat geboekt voor zondag 13 april. Dan komt Zwolle naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 maart 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 80
Weert 70
Terug naar overzicht