Aris Leeuwarden - Weert

Aris begint 2014 met winst

Door Hans Kortekaas (bron Dutch Basketbal League)

LEEUWARDEN, 4 januari 2014 - Met een 12-0 start maakte Aris Leeuwarden al binnen twee minuten duidelijk dat de punten vanavond in Leeuwarden zouden blijven. Maxxcom BSW bood dankzij Grigorev (25 punten) wel tegenstand maar moest toch buigen: 88-67.

Het goede nieuws voor Maxxcom BSW was dat Joost Padberg na zijn dramatische val tegen Zorg en Zekerheid Leiden in Leeuwarden toch alweer in de Starting Five van de Limburgers verscheen. Met zijn 8 punten en 5 rebounds kon hij ook terug zien op een verdienstelijke partij. Toch was ook soms zichtbaar dat hij zeker niet klachtenvrij was.

Door het ontbreken van Dyon Doekhi en Sjors Besseling had BSW-coach Niels Vorenhout geen andere keus dan Padberg en Stefan Mulder te laten starten en jonge spelers als Thomas de Jager en Roel Aarts al vroeg in de wedstrijd van de bank te halen.

Vooral de 2.02 meter lange Aarts deed dat zeer verdienstelijk en kwam net als eerder dit seizoen tegen Matrixx Magixx tot 10 punten. Hij deed het daarmee veel beter dan Kenneth van Kempen die een ongelukkige/ongeïnspireerde wedstrijd speelde. Verdedigend was Van Kempen nauwelijks in staat Stephen Lumpkins (25 punten) af te stoppen en aanvallend was hij met 3 uit 11 bepaald niet trefzeker.

Aris Leeuwarden had lak aan de personele problemen bij de Limburgers. Ondanks het kerstreces startte de formatie van Ed Molthoff zoals het de wedstrijd tegen GasTerra Flames was geëindigd. Er waren net twee minuten gespeeld toen er al een 12-0 stand op het scorebord stond en het voor iedereen in het Kalverdijkje duidelijk was dat de winst maar naar één ploeg kon gaan.

Onder aanvoering van Jeremy Ormskerk (8 punten in het openingskwart) haakte Maxxcom BSW daarna toch aan. Na een 25-14 stand na het eerste kwart ging ‘de winst’ in het tweede kwart (17-18) zelfs naar de bezoekers. 

Aris Leeuwarden-coach Ed Molthoff nam na afloop van de wedstrijd de verantwoordelijkheid voor de terugval van zijn ploeg. “Ik ging te vroeg te diep wisselen en haalde daarmee het ritme uit de wedstrijd.”

Direct na de pauze werd de orde in de Friese formatie hersteld.  Darius Theus, fel aangemoedigd door zijn uit de States overgekomen vader, en Stephen Lumpkins namen hun verantwoordelijkheid. Samen plaatsten zij een 15-2 run waarmee de wedstrijd definitief was beslist.

Hierdoor dreigde de wedstrijd in het slotkwart uit te gaan als een nachtkaars. Alleen Maxxcom BSW-speler Roman Grigorev leek met vijftien punten in het slotkwart nog echt zin in dit duel te hebben.

Met nog drie minuten te spelen gaf Molthoff zijn ploeg echter de opdracht aan klantenbinding te doen. Aan die opdracht werd voldaan. Door een steal met score van Tom Snikkers gevolgd een spetterende dunk van Stephen Lumpkins en een verre driepunter van specialist Dexter Hope werd het uitstekende werk van Grigorev geneutraliseerd en toch een ruime overwinning geboekt.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 januari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 88
Weert 67
Terug naar overzicht