Aris Leeuwarden - Rotterdam (beker)

Eenvoudig naar halve finales

Aris Leeuwarden plaatste zich gisteravond eenvoudig voor de halve finales van de Nederlandse beker. In het Kalverdijkje werd Rotterdam voor de tweede keer verslagen (78-69). Aris had na de winst in Rotterdam van vorige week (58-80) een marge van 22 punten en kwam geen seconde in gevaar. In de halve finales treft Aris de winnaar van het duel Wijchen – Leiden.

Het zal nog een hele toer worden om speeldata te vinden voor deze dubbele ontmoeting. Leiden schijnt maar geen datum te kunnen vinden voor de returnwedstrijd. Donderdag is de eerste wedstrijd in Wijchen. De halve finales moeten (volgens de regels) voor 1 maart gespeeld worden, omdat de finale op 30 maart is gepland. Het is echter nog het wachten op de definitieve datum voor de return.

Aris, dat de halve finales begint met een thuiswedstrijd, heeft inmiddels bij de NBB al een voorstel gedaan voor 5 maart (thuis) en 12 maart (uit). Dan blijven er nog ruim twee weken over voor de winnaar om zich voor te bereiden op de finale, die gespeeld wordt in Zwolle.

De wedstrijd in het Kalverdijkje was niet hoogstaand. Rotterdam wilde wel, maar kon niet en Aris kon wel, maar speelde lang met de handrem en te ongeconcentreerd. Zonder Nate Healy, die zijn wedstrijd schorsing uit zat en zaterdag van de Tuchtcommissie hoort of het bij deze ene wedstrijd blijft. De forward zat als fanatiek supporter op de tribune, schuifelde met name in de eerste helft wat onrustig heen en weer, sprong bij elke score op, maar moest ook werkeloos toezien hoe Rotterdam in de laatste minuut voor rust een kleine voorsprong nam (34-41).

Genoeg is genoeg, vond met name Stephen Lumpkins na rust. Hij stookte bij Aris het vuurtje op, nam Tim Kamczyc hierin mee en samen zorgden zij er voor dat met name de verdediging even potdicht kwam te zitten. De vele centimeters van Rotterdam kwamen er niet meer door en vanuit de gesloten verdediging kon Aris weer gaan rennen. Bij 47-47 was het al gelijk en was het niet meer de vraag wie er doorging.

Het werd nu vooral de vraag wie de wedstrijd ging winnen. Dat werd Aris, dat gewoon meer kwaliteit in het veld had en de wedstrijd in het vierde kwart definitief besliste. De halve finales zijn nu voor de tweede achtereenvolgende keer bereikt. Vorig seizoen blokkeerde Zwolle de weg naar de finale, dit jaar moet dat anders. Wordt dus vervolgd.

Aanstaande zaterdag speelt Aris in Weert, de volgende thuiswedstrijd is een week later. Op 15 februari komt Den Helder dan naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 februari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 78
Rotterdam 69
Terug naar overzicht