Aris Leeuwarden - Rotterdam

Aris laat zien hoe het moet

Aris Leeuwarden won gisteravond eenvoudig van Rotterdam. In het eigen Kalverdijkje werd de eerste clash van de trilogie gewonnen met 85-64. Aris liet de fans zien hoe het spelen kan. Met vertrouwen, met plezier en met een hoge mate van energie. Aris passeerde door deze zege Rotterdam op de ranglijst en staat nu zevende. Woensdag mag Aris op herhaling. Dan speelt het in Rotterdam de eerste wedstrijd in de kwartfinale voor de beker.

Vanaf de start was Aris bij de les. Door het ontbreken van Tjoe de Paula, die zijn eerste wedstrijd van de schorsing uitzat, begon Dexter Hope in de basis. Samen met Darius Theus zou hij de gangmaker worden van de avond. Door het ontbreken van La’shard Anderson heeft Rotterdam een probleem op de pointguardpositie en dat werd snel duidelijk. Hope en Theus gaven veel verdedigende druk en dat zorgde voor veel onrust in de Rotterdamse aanval.

Vanaf de start had Aris de leiding. Aanvallend kwam de dreiging van alle kanten. Tom Snikkers haalde een season high met 18 punten en speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe. Theus had fraaie cijfers (24 punten, 7 rebounds, 6 assists) en kreeg met regelmaat de ooh’s en aah’s van de fans, waarbij vooral zijn kruip door – sluip door met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook Hope (drie drietjes) en Tim Kamczyc (nuttige scores) hadden veel dreiging. Tel daarbij de open dunks en inside scores van Stephen Lumpkins en Nate Healy, samen met de harde dunk van Jesse Markusse, en je hebt als fan gewoon een erg leuke avond gehad.

Bij rust was het verschil al 16 punten (43-27), na rust liep het snel op. Hope pakte twee steals op de aanvalshelft op rij, gooide Theus er nog was gas bij en pas bij 79-49 liet Aris de teugels los en kon Rotterdam, dat van zijn coach tot letterlijk de laatste seconden door moest vechten, nog wat terug doen. Het was gelijk een goede waarschuwing voor de bekerwedstrijden. Daar telt niet alleen de overwinning, maar de totaalstand na twee wedstrijden en is elke seconde en elke score dus belangrijk.

Woensdag vertrekt Aris dus naar Rotterdam, waar dan ook Robert Krabbendam zijn debuut zal maken. De van Amsterdam overgekomen center werd nu aan de kant gehouden. De volgende thuiswedstrijd is op dinsdag 4 februari: dan komt Rotterdam naar het Kalverdijkje voor de return.

Wedstrijd informatie

Datum : 25 januari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 85
Rotterdam 64
Terug naar overzicht