Aris Leeuwarden - Rotterdam

Knotsgek eind, geen punten

Aris Leeuwarden deed gisteravond slechte zaken. Drie kwart wedstrijd had het helemaal niets in te brengen tegen Rotterdam, dat aanvallend heerste tegen de erg zwakke verdediging van Aris. De wedstrijd leek dus ook als een nachtkaars uit te gaan (65-85, 7 minuten voor het eind). Een spectaculaire eindsprint leek de boel nog op de kop te gooien. Aris kwam zelfs nog voor (97-96), maar Rotterdam had 12 seconden voor tijd de laatste en winnende score (98-97).

Een knotsgek einde dus. Aris scoorde in de laatste 7 minuten maar liefst 33 punten door een full court press. Rotterdam was het verdedigend helemaal kwijt, kwam amper meer over de middellijn en zag de voorsprong heel snel verdwijnen. Toch gingen ze er (terecht) met de punten vandoor. Juist op de momenten dat Aris weer volledig controle over de wedstrijd had (in de laatste minuut), nam het de foute beslissingen.

En zo kreeg het publiek in het laatste kwart toch nog waar voor hun geld. De eerste drie kwarten waren niet goed, al moet ook worden gezegd dat Rotterdam geweldig speelde. De drie Amerikaanse Rotterdammers (Echols, Anderson) waren ongrijpbaar en zorgden er samen voor dat Aris de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Het team wilde wel, maar kwam niet in het ritme.

Met name het derde kwart werd Aris aan alle kanten voorbij gelopen (20-32!) en was de achterstand na 30 minuten groot (60-80). Pas toen de Amerikaanse Rotterdamse pointguard Anderson van het veld moest met vijf fouten ging het hard. Stephen Lumpkins (29), Kinu Rochford (21) en Tim Kamczyc (20) trokken de kar, maar ondanks de knappe terugkomst ging het toch nog fout.

Aris kwam 30 seconden voor het eind zelfs op voorsprong (97-96), maar Otten antwoordde vlak voor tijd met een dodelijke score (97-98). Tjoe de Paula had nog 12 seconden, maar liep zich vast in een volle bucket.

Een onnodige nederlaag, een harde les. Dinsdag wacht de volgende wedstrijd al weer. Dan gaat Aris op bezoek naar Weert.

Klik hier voor interview Omrop Fryslan met Ed Molthoff

Wedstrijd informatie

Datum : 12 oktober 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 97
Rotterdam 98
Terug naar overzicht