Aris Leeuwarden - Leiden

34 minuten prima

34 minuten lang speelde Aris Leeuwarden gisteravond een prima wedstrijd. Het team had in de wedstrijd tegen Leiden brutaal een voorsprong van tien punten gepakt (62-52). Daarna ging het alsnog mis. Halverwege het vierde kwart sloeg de landskampioen toe en maakte het gaatje. De uiteindelijke 78-94 nederlaag was geflatteerd.

Bij Aris maakte Nate Healy zijn debuut en was Tjoe de Paula weer fit na zijn oogontsteking. Beide spelers kwamen van de bank, maar kwamen snel in het veld. De Paula gooide er snel drie bommen in, Healy zorgde met o.a. zes punten op rij dat Aris en Leiden lang dicht bij elkaar bleven. Na een kwart was de stand gelijk (21-21), bij rust was er een minimale voorsprong voor Aris (45-43).

Het eerste echte gat werd door Aris geslagen. Het spel was verfrissend en oogde al stukken beter als de laatste weken. Bij 62-52 was er een mooie voorsprong, maar het geroutineerde Leiden sloeg met een 0-11 run terug (62-63). Daarna bleven de teams nog een tijdje bij elkaar in de buurt.

Aan het begin van het vierde kwart sloeg Leiden alsnog toe. Darius Theus, topscorer met 17 punten, zat met vier fouten aan de kant en daarvan profiteerde Whit Holcomb. Bijna in zijn eentje schoot hij Leiden van een 72-69 achterstand naar een (achteraf) beslissende voorsprong (72-77). Aris had niet meer de kracht om zich terug te vechten en in de laatste minuten liep het verschil nog hoog op (78-94).

Grote verschil qua statistieken zat in de rebounds. Leiden pakte er 42, Aris slechts 26, dat betekent dat Leiden daardoor al 16 keer meer balbezit heeft gehad.

Zaterdag speelt Aris in Den Helder, dinsdag staat de 1/8 finale van de beker op het programma. Aris ontmoet dan in het eigen Kalverdijkje Amsterdam. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales.

Wedstrijd informatie

Datum : 28 november 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leewarden 78
Leiden 94
Terug naar overzicht