Aris Leeuwarden - Groningen

Koploper laat zich niet twee keer verrassen

Groningen liet zich zaterdag niet voor een tweede keer verrassen in het Kalverdijkje. In december verspeelde het een 20 punten voorsprong, dit keer bleven de koplopers geconcentreerd doorspelen. En wonnen dus verdiend van Aris Leeuwarden, dat weliswaar 40 minuten lang knokte, maar met name van afstand geen vuist kon maken. Eind 64-81.

Tom Simpson begon 10 jaar geleden als coach met een uitoverwinning in Martiniplaza (72-82) en ook dit keer had hij de hoop op een zelfde stunt. Dat zat er zaterdagavond helaas niet in. Simpson moest het nog doen zonder Tjoe de Paula, die door een dubbele antibioticakuur nog geen kracht in zijn lijf heeft.

De rest van het team had vooral van verre afstand een lastige avond. Groningen verdedigde scherp en stevig en Aris werd naar buiten gedrongen met als consequentie vaak moeilijke schoten en veel missers. Alleen Nate Healy schoot twee (uit vier) driepunters raak, de rest van het team schoot 0 uit 17. Aris schoot 2 uit 21, Groningen schoot 10 uit 22, het verschil is verklaard. Daar waar de schoten van Aris onder grote druk genomen moesten worden, konden de gasten vaak te makkelijk van ver aanleggen.Aris wilde graag, misschien wel te graag.

Toch bleef Aris nog lang bij. Bij 16-15 kwam het even op voorsprong en tot vlak voor rust kon  het nog alle kanten op. De 2-9 run bij 28-32 was echter dodelijk. Na rust hoopten de fans nog even op het wonder van december, maar dat zat er dit keer niet in. Heel even maakte Aris aan het eind van het derde kwart een runnetje, maar twee Groninger driepunters deden de hoop snel weer vervliegen.

Aris bleef tot de laatste seconden doorknokken en dat leverde in het laatste kwart nog erg aardige momenten op, die de zaak levendig hielden. Ross Bekkering miste op een spectaculaire wijze een alley-oop, maar het echte trapezewerk kwam enkele minuten later. Jesse Markusse blokte Craig O. op een wijze die bij de NBA in de NBA Action Top 10 zou zijn gekomen.

De belangrijkste weken voor Aris staan nu voor de boeg. Het is bekertijd. Dinsdag komt Leiden naar het Kalverdijkje voor de eerste halve finalewedstrijd, een week later is de return. Een finaleplaats zal een unicum zijn voor Aris. Tot dinsdag dus, steun Aris, steun het team, 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 maart 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 64
Groningen 81
Terug naar overzicht