Aris Leeuwarden - Den Helder

Aris maakt reclame

Aris Leeuwarden won gisteravond van directe concurrent Den Helder. In een aantrekkelijke en enerverende partij werd het uiteindelijk een ruime 94-77 zege. De winst was meer dan verdiend. Aris speelde energiek, intens en overspeelde Den Helder met regelmaat. De zege moet vertrouwen geven voor de komende drie zware uitwedstrijden.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de brand van afgelopen zaterdag. Daarna was het Den Helder dat de beste start had. Het werd 0-4 na de eerste minuut, maar daarna was het in het eerste kwart alleen nog Aris wat de klok sloeg. Een indrukwekkende 21-0 run met veel drietjes van Jan van der Kooij en Tjoe de Paula zorgde voor euforie op de tribunes. Het tempo onder leiding van Darius Theus was moordend en het was er op en er over. Pas bij 21-4 herstelden de gasten, maar het gat was na tien minuten groot (30-17).

Basketbal is een spel van runs, Aris liet het gaspedaal los en zag Den Helder bij 40-40 weer langszij komen. Zes punten van Stephen Lumpkins zorgden voor een kleine voorsprong bij rust (46-40). Ook de start van de tweede helft was voor de gasten. Via drie driepunters werd het 46-49 en leek Aris in de problemen. Niets was echter minder waar. Het tempo werd weer opgeschroefd, de verdediging aangetrokken en een 14-0 run zorgde weer voor een nieuw gaatje (60-49). De wedstrijd was snel en er gebeurde veel. Veel emotie, veel spanning. De dunks en blocks vlogen om je oren en dat is natuurlijk alles wat een wedstrijd mooi maakt. De fans (het was ondanks de herfstvakantie en Ajax lekker druk op de tribunes) kregen waar voor hun geld.

Den Helder bleef aanklampen tot 70-65, maar kregen de genadeklap in het laatste kwart met een 12-0 run. De Paula, Theus, steal Jesse Markusse, driepunter Theus en vier punten van Tim Kamczyc zorgden voor de beslissing. De laatste minuten konden de fans al vast hun feestje vieren. Twee steals van Dexter Hope met score zorgden voor de eindstand van 94-77.

De komende anderhalve week gaat Aris “on the road”.  Zaterdag gaat het eerst naar de Maaspoort in Den Bosch, waarna dinsdag de korte reis naar Martiniplaza wordt ondernomen. De roadtrip eindigt volgende week zondag in het fraaie sportcentrum in Zwolle.

Wedstrijd informatie

Datum : 22 oktober 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 94
Den Helder 77
Terug naar overzicht