Aris Leeuwarden - Den Helder

Te veel blessures

Aris Leeuwarden speelde gisteravond een ongelijke strijd tegen Den Helder. Het ontbreken van drie belangrijke spelers was gewoon te veel. Den Helder was heer en meester in het Kalverdijkje. Aris vocht voor wat het waard was, maar miste de breedte in de ploeg om echt tegenstand te bieden. Den Helder won verdiend (66-87).

Tjoe de Paula ontbrak vanwege een luchtweginfectie, Tom Snikkers klapte donderdag op de training door zijn enkel en Jan van der Kooij is inmiddels wel trainingsfit, maar nog niet wedstrijdfit. Daarnaast speelde Nate Healy met een geblesseerde hand (middenhandsbeentje). Vier kernspelers missen is voor Aris dit seizoen niet op te vangen.

Vanaf de start was Den Helder, dat vorige week nog even een extra  Amerikaan voor de rest van de competitie binnenvloog, de bovenliggende ploeg. Aris werkte hard, maar had de pech dat zowel Dexter Hope als Tim Kamczyc aanvallend hun dag niet hadden.  Hope en Kamczyc kwamen samen tot zeven punten en die bijdrage was onvoldoende. Ook jongelingen Jesse Markusse en Enzo Swart hadden het in hun speelminuten moeilijk tegen de ervaren Hollandse ploeg.  

De schotkracht moest dus komen van het trojka Darius Theus, Nate Healy en Stephen Lumpkins. Die deden dat prima. Gedrieën waren zijn goed voor 59 van de 66 punten. Met drie man win je echter geen wedstrijd, dus was voor alle fans snel duidelijk dat er deze wedstrijd geen eer te behalen viel.

Donderdag ontvangt Aris in het Kalverdijkje Den Bosch, de nummer 2 van de competitie. Te hopen is dat er dan weer wat spelers terug zijn.

Wedstrijd informatie

Datum : 15 februari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijke
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 66
Den Helder 87
Terug naar overzicht