Aris Leeuwarden - Den Bosch (play-offs)

Strijdend ten onder

Voor Aris Leeuwarden zit het seizoen er op. In het eigen Kalverdijkje knokte het tot de laatste seconden, maar bleek Den Bosch net wat slimmer, uitgekookter en beter. Den Bosch gaat na de 80-88 overwinning door naar de halve finale, voor Aris begint de voorbereiding op seizoen 2014-2015.

Na de oorwassing van afgelopen donderdag was Aris klaar voor revanche. Revanche met name op zichzelf, het team had wat goed te maken. En dat lukte. Aris startte een stuk beter dan vorige week en de hele eerste helft bleven de teams dicht bij elkaar in de buurt. Nate Healy had het vizier op scherp en ook verdedigend stond het ook een stuk beter.

Het werd daardoor een leuke open wedstrijd, met twee hardwerkende teams en wisselende kansen. Inclusief een opstootje tussen Jesse Markusse en Tai Wesley, die door de scheidsrechters gelukkig voor beide spelers slechts bestraft werd met een technische fout. Het paste wel in het karakter van de wedstrijd, waar niets werd weggegeven.

Direct na rust (39-40)ging het voor Aris mis. Op 41-42 kreeg Tom Snikkers na een gemiste vrije worp een makkelijk gegeven technische fout, die Aris veel punten en het momentum in de wedstrijd kostte. Akerboom profiteerde met twee vrije worpen en driepunter en plots was het verschil zeven (41-49). Den Bosch rook bloed, Aris was even van slag en in no time was het verschil maximaal 16 punten (53-69).

Aris gaf niet op en ging in de achtervolging. Twee driepunters van Tjoe de Paula en een van Darius Theus binnen een minuut zorgden in het laatste kwart weer voor nieuwe spanning. Den Bosch bleef echter aan de positieve kant van de score. Het team heeft te veel kwaliteit en bracht de zege professioneel naar het eind. Puntje voor puntje werd de achterstand wel kleiner, maar dichterbij als 78-83 kwam Aris niet.   

Daarmee kwam een eind aan het roerig seizoen, dat moeizaam begon, maar toch positief eindigde. Verliezen in de eerste ronde van de play-offs is geen schande, te meer daar den Bosch gewoon beschikte over meer kwaliteit, meer budget en vooral meer ervaring.

Vanaf 1 mei zal de verbouwing van het Kalverdijkje kunnen starten. Betere mogelijkheden voor de sponsors en een mooie businessclub zullen o.a. het Kalverdijkje een professionelere uitstraling geven.

Klik hier voor interviews op Omrop Fryslan met Gert Schurer, Tom Simpson en Tjoe de Paula

Wedstrijd informatie

Datum : 27 april 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 80
Den Bosch 88
Terug naar overzicht