Aris Leeuwarden - Den Bosch

Positieve geluiden ondanks nederlaag

Aris Leeuwarden vocht gisteravond voor wat het waard was. Met een hele smalle selectie vanwege alle blessures hield het lang kans op een stunt tegen de nummer 2 van de competitie, Den Bosch. De vermoeidheid en wat pech zorgden er echter voor dat de gasten het duel in de laatste minuut alsnog definitief beslisten (72-82).

Niemand die daar echter na afloop over treurde. De prijzen worden binnenkort echt verdeeld en straks bij de halve finales van de beker en de verdere aanloop naar de play-offs gaat het er echt om. Coach Ed Molthoff kan vanaf volgende week weer beschikken over een zo goed als fitte selectie. Jan van der Kooij heeft inmiddels groen licht gekregen van de medische staf, traint voor 100% mee en zal woensdag weer spelen. Ook de enkelblessure van Tom Snikkers is dan genezen en de verwachting is dat ook Tjoe de Paula na zijn longonsteking weer enkele minuten kan maken.

Zonder deze drie kernspelers was de selectie tegen Den Bosch dun. Jesse Markusse en Enzo Swart kwamen van de bank en deden dat prima. Verder moesten de vijf starters (Darius Theus, Tim Kamczyc, Dexter Hope, Stephen Lumpkins en Nate Healy) veel minuten maken. Kamczyc maakte zelfs de 40 minuten vol. De forward speelde een prima wedstrijd. Verdedigend neutraliseerde hij Kees Akerboom of duelleerde hij met de centers, aanvallend was er ook een belangrijke rol voor hem weggelegd.

In tegenstelling tot een week eerder tegen Den Helder, toen de scorende inbreng slechts van drie spelers kwam, hadden nu alle vijf starters belangrijke bijdrages. Iedereen eindigde in de dubbele cijfers, zo ook jongeling Hope, die ruim 39 minuten in het veld stond. Hij krijgt het volle vertrouwen van de coaches en gisteren betaalde hij dat terug met een goede wedstrijd.

Omdat Theus, Healy en Lumpkins zoals gebruikelijk aanvallend ook hun steentje bijdroegen, werd het een echte wedstrijd. In de eerste helft leek het even mis te gaan toen Theus wel erg makkelijk drie fouten kreeg en naar de kant moest, maar Swart verving hem goed.

Bij rust was het 37-45 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Puntje voor puntje kwam Aris dichterbij. Aris kwam in het vierde kwart tot twee punten, maar kon het gaatje net niet dichten. Bij 70-74 draaide een driepunter van Hope drie keer rond in de ring, voordat ie er uit wipte. Den Bosch scoorde in de fastbreak tegen en in plaats van 73-74 was het 70-76. Aris zette nog wel aan, scoorde ook de aansluiting (72-76), maar de vermoeidheid zat inmiddels zwaar in de benen.  De ervaring en de breedte van de selectie van Den Bosch gaf in de laatste minuut de doorslag. Tai Wesley scoorde 72-78, Aris miste en een alles of niets leverde Den Bosch in de slotseconden nog 4 vrije worpen op.

Niet getreurd. De finale van de competitie komt er aan, Aris raakt weer fit en de play-offs komen dichterbij. De kans dat Aris Den Bosch ontmoet in de eerste ronde van de play-offs is aanwezig. Daarnaast zit Aris bij de laatste vier van de beker, waar het straks in een dubbel met Leiden mag uitvechten wie er op 30 maart in Zwolle in de finale staat. Met een fitte selectie liggen daar zeker kansen.

De spelers hebben nu eerst drie dagen vrij gekregen. Theus, Hope en Markusse mogen opdraven tijdens de All Star Game en zullen worden aangemoedigd door de medespelers, die er als team heen gaan.

Woensdag gaat Aris op bezoek bij Zwolle, zaterdag komt Groningen naar het Kalverdijkje. Een mooi vooruitzicht dus. Zorg dat je er bij bent!

Wedstrijd informatie

Datum : 20 februari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 72
Den Bosch 82
Terug naar overzicht