Aris Leeuwarden - Den Bosch

Negatief record voor Aris

Aris Leeuwarden verloor gisteravond zijn 10e wedstrijd op rij in de Eredivisie. Een serie waar je toch echt niet tevreden over kan zijn. Het basketbal wordt dan wel per week beter, maar er moet ook gewonnen. Omdat het daar toch om draait in de topsport. Zeker in het eigen Kalverdijkje, waar Aris vorig jaar tot aan de finale van de play-offs nagenoeg onverslaanbaar was. Gisteravond kreeg Den Bosch de punten mee in de bus, het was de vierde thuisnederlaag voor Aris op rij. En dat was na een goed derde kwart zeker niet nodig geweest. Aris verloor (70-79).

Een goed eerste kwart (19-17) werd gevolgd door een desastreuze start van het tweede. Een 1-20 run werd voor rust nog wat gecorrigeerd in de laatste minuten; de achterstand bij rust was 11 punten (28-39). Na rust kwam Aris weer op stoom, kroop snel dichterbij en bij 62-60 was er zelfs een voorsprong.

Verder kwam Aris niet. Naast Kees Akerboom begon ook Tai Wesley te scoren en bij 64-68 had Den Bosch weer een gaatje. Aris probeerde nog wel aan te klampen, maar dat ging met te weinig overtuiging.  

Komende week speelt Aris twee belangrijke uitwedstrijden. Woensdag gaat Aris op bezoek bij Rotterdam, zondag naar Amsterdam. Wedstrijden waar punten gepakt moeten worden om niet de achtste plek in gevaar te brengen.

Klik hier voor interviews met Tjoe en Ed bij omrop Fryslan.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 07 december 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 70
Den Bosch 79
Terug naar overzicht