Aris Leeuwarden - Amsterdam (beker)

Aris knokt zich naar kwartfinale

Aris Leeuwarden plaatste zich gisteravond als eerste club voor de kwartfinales van de Nederlandse beker. In eigen huis won Aris van Amsterdam met 78-68. Het was voor iedereen een bevrijdende zege na negen nederlagen op rij. Met name ook omdat de winst werd behaald zonder de zieke Tjoe de Paula en de geblesseerde Jan van der Kooij.

De andere spelers moesten nu overuren draaien en deden dat met hartstocht. Bijna de hele wedstrijd stond Aris op voorsprong, maar Amsterdam bleef op het vinkentouw zitten. Prachtige aanvallen werden afgewisseld met onnodig balverlies. De ooh’s en aah’s vlogen hierdoor met regelmaat door het Kalverdijkje, soms van vreugde en soms van schrik.

Het leverde een aantrekkelijk schouwspel op waarin Aris voor rust heel langzaam wegliep naar een negenpuntsvoorsprong (41-32). Nate Healy en Stephen Lumpkins namen de scorende rol op zich, prima ondersteund door Tom Snikkers en Tim Kamczyc. Verdedigend zat het ook beter in elkaar. Dexter Hope en Darius Theus hielden topscorer Aron Roye onder druk en Jesse Markusse weerde zich inside knap tegen de luchtmacht van Amsterdam. Slechts 32 punten tegen bij rust moet een laagterecord zijn geweest.

Na rust bleef Aris op voorsprong. Healy onderscheidde zich aanvallend met maar liefst 31 punten en feitelijk kwam Aris niet echt meer in gevaar. Toen Hope van ver de 78-68 eindstand op het scorebord schoot, was de ontlading groot. Aris mag het nu in de kwartfinale in een dubbel opnemen tegen Rotterdam, die zich in de 1/8 finale naar verwachting zal ontdoen van het Katwijkse Grasshoppers, dat uitkomt in het rayon. Aris start met een uitwedstrijd.  De wedstrijden zullen in januari / begin februari worden gespeeld.

Zaterdag vervolgt Aris de reguliere competitie, dan komt Den Bosch op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur

Wedstrijd informatie

Datum : 03 december 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 78
Amsterdam 68
Terug naar overzicht