Aris Leeuwarden - Amsterdam

Lamlendig Aris verliest dure punten

Aris Leeuwarden verloor vanavond terecht van Amsterdam. Het ziet de concurrent om de achtste plek weer twee dure punten dichterbij komen. Het was een dieptepunt in een tot nu toe teleurstellend seizoen.

Als kippen zonder kop, energieloos, zonder enige vreugde en zonder enige lijn. Zo speelde Aris. Coach Molthoff mocht dan misschien het excuus hebben dat hij slechts zeven spelers tot zijn beschikking had, maar zijn volledige starting five was gewoon van de partij. Het mag geen enkel excuus zijn. Het team was niet klaar voor de (wed)strijd.

Dat was Amsterdam wel. Dat knokte tenminste voor zijn kansen om de play-offs te halen. Aris begon nog aardig, stond na het eerste kwart voor met 20-14, maar daarna ging het mis. Darius Theus ging naar de kant en door de afwezigheid van Dexter Hope nam Tjoe de Paula de positie op de pointguard over. Amsterdam profiteerde gelijk met een 0-9 run en nam de leiding over (20-23). De ellende was begonnen, het ritme was weg en het duurde tot het vierde kwart dat Aris weer op voorsprong kwam. De hele wedstrijd schoot het amper een vrije worp en driepunter raak, iets wat Amsterdam wel deed.

Aris leek toch bij 59-55 nog te ontsnappen aan de nederlaag, maar Amsterdam herstelde zich en ging er via 63-66 brutaal op en over. Aris viel volledig uit elkaar en kwam niet meer tot een fatsoenlijke aanval. De nederlaag viel nog extra groot uit vanwege onsportieve en technische fouten, die vooral voortkwamen uit frustratie. Eindstand: 68-84. Volgende week ontvangt Aris de andere concurrent Rotterdam en dan zal het zichzelf toch echt moeten verbeteren.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 januari 2014 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2013-2014
Aris Leeuwarden 68
Amsterdam 84
Terug naar overzicht