Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris sluit competitie af met derde zege op rij

Aris Leeuwarden deed gisteravond zijn sportieve plicht. In de Apollohal werd Amsterdam, dat nog vocht voor de laatste play-offs plaats, verslagen met 67-79. Desondanks werd het toch nog een feestje voor  de gastheren. Omdat Weert concurrent Rotterdam versloeg, pakte Amsterdam alsnog de achtste plek.

Coach Tom Simpson had er vooraf bij het team op gehamerd. Niet verslappen, blijf in het ritme, vol gas en geen cadeautjes. De spelers hadden de waarschuwing niet nodig. De sfeer zit er de laatste tijd goed in en het team speelt per week met meer zelfvertrouwen. Van de laatste zeven wedstrijden werden er maar liefst vijf gewonnen. De enige twee nederlagen werden geleden bij Groningen (na een prima wedstrijd trouwens) en Rotterdam (na verlenging). Daartegenover stonden fraaie zeges tegen Leiden, Zwolle, Wijchen, Weert en Amsterdam.

Gisteravond was Aris ook de baas in de Apollohal. Alleen bij 2-0 stond het even op achterstand, maar Nate Healy counterde gelijk (2-3). Daarna heeft Aris niet meer hoeven omkijken. Amsterdam vocht als leeuwen, gooide de hele ziel en zaligheid in de strijd, maar Aris bleef (op een paar zwakkere momenten na) eenvoudig op de been. En als Amsterdam eens een runnetje had, werd deze snel beantwoord door met name Darius Theus. De topscorer van de competitie, met het hoogste schotpercentage, de meeste steals en tweede qua assists, speelde weer een sterke partij. Hij werd met 22 punten topscorer van de wedstrijd.

Zoals de laatste weken kreeg de guard weer ondersteuning van het hele team. Healy was opnieuw goed voor een double double (18 punten, 10 rebounds), Tjoe de Paula vind zijn ritme weer (13 punten) en ook Tim Kamczyc speelde aanvallend en verdedigend een prima pot. Door de breedte van de selectie kan een speler eens een mindere dag hebben, het wordt opgevangen door de rest. De energie spat er van af, het is leuk basketbal om naar te kijken.

Uiteraard gaat er ook in het enthousiasme en het hoge tempo ook best wel eens wat mis en die kleine foutjes en laatste details zullen er vanaf nu in de play-offs af moeten. Tegenstander Den Bosch (de nummer 2 van Nederland) speelt de laatste weken ijzersterk en Aris zal vol aan de bak moeten om de eerste ronde te overleven.

Na 26-37 bij rust kwam Amsterdam regelmatig even dichterbij, maar de voorsprong kwam niet echt meer in gevaar. Jesse Markusse mocht voor het laatste vuurwerk zorgen met een dunk over Lucas Steijn. Het mooiste teken dat het goed gaat met het team kwam vanaf de bank, waar de andere spelers meer pret hadden dan de Markusse zelf.

En zo kwam er een mooi eind aan het reguliere seizoen. Drie zeges op rij en met opgeheven hoofd richting play-offs, de Maaspoort en Den Bosch. Donderdag is wedstrijd 1, zondag om 17.00 uur wedstrijd 2 in het Kalverdijkje. Zorg dat je er bij bent, het team verdient het.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 april 2014 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2013-2014
Amsterdam 67
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht