Zwolle - Aris Leeuwarden (beker)

Het kan nog steeds

Makkelijk zal het op 10 maart niet worden na de 84-67 nederlaag in de eerste halve finale wedstrijd tegen Zwolle. Dat het nog steeds kan, bewees het laatste kwart toen Aris Leeuwarden maar liefst 13 punten goed maakte en plotseling vanuit de dood weer opstond.

Het moet dus gaan spoken in het Kalverdijkje op zondag 10 maart om 16.00 uur. Net als vorig jaar toen Aris in de playoffs plotseling vleugels kreeg en Den Bosch geheel onverwachts van het veld blies. Dat het team in eigen huis tot veel in staat is, bewees het al ontelbare malen. Alles is dus nog mogelijk. Dan zou het wel vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn en niet (zoals in meerdere wedstrijden) na een paar minuten al op een achterstand van 10 punten moeten staan.

De circa 60 meegereisde supporters zorgden samen met de Zwollenaren voor een heuse cupsfeer en het was Zwolle dat daar de eerste minuten beter mee om ging. Met name Darryll Webb was in het begin de grote plaaggeest met 10 van de eerste 12 punten. Net als dinsdag liep Aris snel achter de feiten aan. Daar waar dinsdag Nijmegen snel werd achterhaald, moest Aris nu passen. Het verschil bleef hangen tussen de 10 en 15 punten en na rust (44-31) moest het allemaal beter gaan.

Schijn bedroog helaas, Aris kwam weliswaar met een snelle score van David Michaels gelijk terug tot 44-33, maar daarna ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Met een 26-6 run werd het kwart afgesloten bij 70-40 en leek de finale heel ver weg. In het laatste kwart ging Aris va banque spelen en dat is het spel dat het team misschien wel het beste ligt. De schoten vielen, Zwolle begin te missen en Aris kwam puntje voor puntje terug. Met een nederlaag van 17 punten viel op basis van de stand na driekwart  wedstrijd te leven.

Op 10 maart zal het dus moeten gebeuren in het eigen Kalverdijkje. Het vreemde is dat een week eerder Zwolle voor de competitie nog langskomt. Een soort generale repetitie voor de tweede wedstrijd, maar tegelijk ook heel belangrijk voor de stand op de ranglijst. Leuke uitdagingen dus voor het team van Erik Braal, dat om deze twee wedstrijden heen ook nog uitwedstrijden speelt in respectievelijk Groningen, Leiden en Den Bosch. De strijd is nu echt begonnen.

Wedstrijd informatie

Datum : 22 februari 2013 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2012-2013
Zwolle 84
Aris Leeuwarden 67
Terug naar overzicht