Zwolle - Aris Leeuwarden

Afgetroefd op alle fronten

Opnieuw lukte het Aris Leeuwarden niet een uitwedstrijd met dezelfde energie te beginnen als de thuiswedstrijden. Zwolle deed dat wel en overspeelde Aris vanaf de eerste seconden. Het speelde een magistrale eerste helft tegen Aris, dat geen schim was van zijn eerste vier wedstrijden. De nederlaag was dan ook dik en verdiend (92-69). De ruim 60 meegereisde fans konden teleurgesteld weer terug naar Leeuwarden.

Erik Braal moest het doen zonder Valentijn Lietmeijer bij wie deze week op de training de schouder uit de kom schoot. Ook was David Michaels ziek geweest en viel Hicham Kherrazi na de start weer geblesseerd weer uit. Positief nieuws was dat Tjoe de Paula, na vijf weken afwezigheid weer zijn eerste minuten kon maken. De guard haalde als enige speler een voldoende, maar kon ook in zijn eentje weinig uitrichten tegen de Zwolse orkaan.

De personele spoeling was dus zeer dun, maar dat mocht in Zwolle geen enkel excuus zijn. Vanaf de start had Zwolle Aris bij de strot en liet het niet meer los. De voorsprong was al snel groot en met name het Amerikaanse kwartet scoorde tegen een hoog percentage. Gezamenlijk scoorden zij 80 van de 92 punten. Met name Zack Novak was de eerste helft onstopbaar. De shooting guard stond bij rust al op 27 punten.

Daar staken de 36 punten totaal van het Friese Amerikaanse viertal schril bij af. Aris speelde ongeorganiseerd, zonder overleg, zonder vertrouwen en had geen moment grip op de snelle aanvallen van de tegenstander. De eerste twee kwarten hadden de standen 34-19 en 25-11 en dat zegt eigenlijk meer dan genoeg. Kansloos dus.

Na rust werd het wel wat beter, maar een echte wedstrijd werd het natuurlijk niet meer. Voorlopig moet Aris met een zevende plek even pas op de plaats maken. Zaterdag kan het team zich revancheren. Dan komt Nijmegen op bezoek, dat vanmiddag Groningen in eigen hal versloeg.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 28 oktober 2012 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2012-2013
Zwolle 92
Aris Leeuwarden 69
Terug naar overzicht