Zwolle - Aris Leeuwarden

Duur puntverlies in Zwolle

Het is Aris Leeuwarden niet gelukt het zespuntenduel tegen Zwolle te winnen. Het team kwam letterlijk (man)kracht tekort om veertig minuten lang goed te spelen. In de spannende slotfase waren er nog kansen, maar een driepunter van Hicham Kherrazi draaide in de laatste minuut bij 81-77 uit de ring, waarna Zwolle het vanaf de vrije worplijn af maakte.

Het hele seizoen kampt Aris al met veel blessures. Daardoor moest Erik Braal dit seizoen vooral roofbouw plegen op Whit Holcomb en David Michaels. Zij maken overuren en ook tegen Zwolle moest Holcomb weer de hele wedstrijd aan de bak. Ook deze week had Braal weer te maken met ziekte en blessures, kon er dus niet 5 tegen 5 getraind worden, waardoor het team achter op schema ligt. In Zwolle waren Valentijn Lietmeijer en Craig Osaikhwuwuomwan afwezig (beide griep) en werd aanvulling gevonden bij het U20 team van Tom Simpson via Enzo Swart en Leroy Peterson.

Bijna moesten beide jongelingen op het eind nog het veld in, omdat veel spelers bij Aris het einde van de wedstrijd niet haalden. Samme Givens, Jerrell Williams en Holcomb gingen er met een vol foutenboekje van af en David Michaels en Sjors Poels stonden op scherp. Exact vijf spelers bleven er dus over en met name Givens had het qua fouten zwaar te verduren. Het sierde de forward dat hij zijn mond hield en het gelaten accepteerde.

Alleen het derde kwart was van Leeuwarder kant echt goed. Met de traditionele vechtlust werd een in de eerste helft opgelopen achterstand (45-39 rust) weggespeeld en nam het zelfs een kleine voorsprong (57-60). Met name Poels en Tjoe de Pula speelden aanvallend sterk. Beide “veteranen” kwamen tot 16 punten. Tot 67-67 ging het gelijk op, daarna ging het mis. Aris miste te veel vrije worpen en kwam op de belangrijke momenten in de rebound tekort. Darryll Webb was een plaaggeest en met 22 punten en 18 rebounds werd hij voor Zwolle the-man-of-the-match.

Door de nederlaag is Aris weggezakt naar de zevende plek op de ranglijst, maar het verschil met de nummer 4 Nijmegen is slechts twee punten. Komende week speelt Aris twee keer thuis. Donderdag ontvangt het Cangeroes in de return van de kwartfinale. Zaterdag komt Groningen naar het Kalverdijkje. Donderdag voor de wedstrijd tegen Cangeroes zal er een speciale voorverkoop zijn voor de Arisfans.

Wedstrijd informatie

Datum : 27 januari 2013 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2012-2013
Zwolle 87
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht