Wijchen - Aris Leeuwarden

Foutenlast nekt Aris

Aris Leeuwarden en sporthal de Arcus in Wijchen is dit seizoen een niet al te gelukkige combinatie. Na de nederlaag eerder dit seizoen door een onterecht goedgekeurde, te late buzzerbeater werd ook gisteravond sneu verloren. De acht beschikbare spelers verzamelden samen maar liefst 28 fouten en daar wist Nijmegen wel raad mee. Toch lagen er tot kort voor tijd nog winstkansen, maar de vijfde fout van Whit Holcomb was dodelijk. Uitslag uiteindelijk: 95-85.

Die fout was ook gelijk de meest betwiste fout van de avond. Holcomb stond al lange tijd op vier fouten en kreeg enkele minuten voor tijd bij een kleine achterstand een persoonlijke fout toebedeeld die door  Tjoe de Paula werd gemaakt. Die stond al keurig met zijn hand omhoog, maar tot verrassing van iedereen kreeg de pointguard hem. Protesteren hielp niet, de scheidsrechters bleven bij hun standpunt en dus exit Holcomb en de laatste kans op een zege verdwenen.

Het akkevietje paste in de sfeer van de wedstrijd. Aris Leeuwarden moest spelen zonder Valentijn Lietmeijer (voedselvergiftiging) en Sjors Poels (achillespees) en Erik Braal had daardoor slechts acht spelers tot zijn beschikking. Vooral Poels werd onder het bord gemist, met name omdat Craig Osaikhwuwuomwan en Samme Givens al heel snel in de wedstrijd tegen de fouten aanliepen. Osaikhwuwuomwan had bij rust al vier op zijn conto, Givens drie en vlak na rust zijn vierde. De spoeling werd steeds dunner omdat inside ook Jerrell Williams al aan het eind van het derde kwart met vijf fouten naar de kant moest.

Toen Tjoe de Paula voor de rust na een te hard screen naar de kant moest vanwege een blessure, was er zelfs even de vraag of Aris de wedstrijd wel met vijf man zou uitmaken. Gelukkig viel de blessure mee en kon de Paula na behandeling na rust weer terug in het veld. De vele persoonlijke fouten zorgden er voor dat de wedstrijd nooit echt leuk werd. Zeker niet de ouderwetse kraker die Nijmegen en Aris altijd uitvechten. Samen stonden Aris en Nijmegen maar liefst 59 keer op de vrije worplijn en vooral Nijmegen was daar bijna foutloos (30 uit 33).

Na 33-31, 48-42 en 65-63 kon het in het laatste kwart nog alle kanten op, maar werd de foutenlast uiteindelijk fataal. Lang bleven de teams vlak bij elkaar en pas in de laatste minuut werd het definitieve verschil door Nijmegen vanaf de vrije worplijn gemaakt.

Morgen al weer kans op revanche. Dan komt Amsterdam naar het Kalverdijkje. Die ploeg leed gistermiddag in eigen huis de zwaarste nederlaag van de competitie (44-109 tegen Den Bosch) en zal dus meer dan gebrand zijn op een beter resultaat. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Er is een speciale Paasaanbieding (drie halen, twee betalen), dus kom gezellig allemaal naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 maart 2013 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2012-2013
Wijchen 95
Aris Leeuwarden 85
Terug naar overzicht