Weert - Aris Leeuwarden

Nederlaag in Weert

Aris Leeuwarden liep dinsdagavond tegen een nederlaag aan in Weert. Aris leidde een groot deel van de eerste helft en leek de controle over de wedstrijd  te hebben. Niets bleek echter minder waar. In de tweede helft werd het overlopen door de gastheren en ging het opnieuw met een nederlaag terug in de bus (92-77).

Een onnodige nederlaag, die vlak voor rust werd ingezet. Ruim negentien minuten had Aris het beste van het spel en had het volledige control over de wedstrijd. Er werd geconcentreerd en goed gespeeld  en de kleine selectie hield makkelijk stand. Erik Braal had drie geblesseerden (Hicham Kherrazi, Valentijn Lietmeijer en David Michaels) en moest daardoor noodgedwongen met zeven man spelen.

Een driepunter met bonus vlak voor rust van Sjors Besseling bracht de ruststand op 39-35 en zorgde daarmee misschien zelfs wel voor de “vorentscheidung”. Want na rust bakte Aris er niet vele meer van. Het liep achter  de feiten aan en Weert kreeg de mentale opkikker, die het zo hard nodig had, op een presenteerblaadje aangereikt.

Het werd er op en over en dit maal had het team niet de kracht en de macht om zich terug te vechten in de wedstrijd. Weert kreeg vrij spel, schoot tegen een hoog percentage en liep eenvoudig naar een 92-77 zege.

Positief nieuws is dat de geblesseerde spelers weer op het punt staan terug te keren. Hopelijk zijn ze zaterdag alledrie weer van de partij als Aris moet aantreden tegen Leiden. 

Wedstrijd informatie

Datum : 06 november 2012 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2012-2013
Weert 92
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht