Weert - Aris Leeuwarden

Aris verliest dure punten in Weert

Aris Leeuwarden heeft de goede wedstrijd tegen Groningen geen passend vervolg kunnen geven. In Weert verloor het na een spannende slotfase met 82-79. Whit Holcomb had in de slotseconde bij 81-79 de winnende score in zijn handen, maar zijn open driepunter draaide helaas uit de ring. Aris had een goede stap richting vierde plaats kunnen maken, maar weer lukte het niet in een uitwedstrijd.

Het team hoeft geen excuses meer te zoeken voor uitwedstrijden. Alle sporthallen zijn al bezocht, lange ritten zijn er al genoeg gemaakt en de baskets hangen overal op 3.05 m. Toch was de start opnieuw slecht en met te weinig energie. Heel veel missers, dom balverlies, slordig spel en onnodige onsportieve fouten. Het eerste kwart zat er vol mee. Negen punten achter was het gevolg (24-15) en pas op het eind van het tweede kwart (na 31-17) kwam er verdedigende  druk. Van 40-34 werd het door een driepunter van Sjors Poels 40-41 bij rust en leek het lek boven.

Na rust rende Aris even weg (42-47), maar Weert was bij 48-47 snel weer langszij. Daarna werd het een puntje puntje wedstrijd. Vooral Jerrell Williams scoorde makkelijk, maar het lukte Aris niet om verdedigende stops te maken. Van 72-72 werd het 76-72 en 80-76, waarna Holcomb met een drietje tien seconden voor tijd de spanning terug bracht. Een snelle fout bracht Perine op de vrije worplijn. Hij scoorde de eerste (81-79) en miste de tweede. Poels pakte de rebound en vond Holcomb. Die koos voor de open driepunter, maar miste. Met nog 0,3 seconden op de klok mocht Perine nogmaals naar de lijn, waar hij de wedstrijd besliste.

Een dure nederlaag, omdat Aris bij winst op de felbegeerde vierde plaats had gestaan. Nu moet het weer in de achtervolging. Zondag het volgende hoofdstuk: dan gaat Aris op bezoek bij Amsterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 februari 2013 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2012-2013
Weert 82
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht