Rotterdam - Aris Leeuwarden

Regelmatige zege in Rotterdam

Aris Leeuwarden kwam gisteravond niet echt in de problemen tegen Rotterdam. Vanaf de eerste minuut stond het team van Erik Braal op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Toch duurde het tot het laatste kwart dat Aris ruim afstand nam (86-106).

De troefkaart van Aris lag in de aanval. Het tempo was hoog en dan voelt Aris zich aanvallend als een vis in het water. Whit Holcomb strooide met mooie assists, die inside gretig door met name Samme Givens (27 punten) en Jerrell Williams (26) erg efficiënt werden afgemaakt. Daarnaast werd er van buiten tegen een hoog driepuntspercentage geschoten door Hicham Kherrazi, David Michaels en Holcomb, waarbij Kherrazi zelfs foutloos was over de hele wedstrijd.

Scorend was het dus geen enkel probleem in het fraaie topsportcentrum, dat helaas veel te leeg was. Verdedigend zullen Braal en assistent Ed Molthoff niet tevreden zijn geweest. Rotterdam, dat ten opzichte van de eerste wedstrijd in Leeuwarden was versterkt met Anthony Miles en Cameron Echols, mocht te vaak ongehinderd scoren door het te slappe teamverdedigen. Dat was ook de belangrijkste reden dat Rotterdam lang in het spoor kon blijven. Op het moment dat Aris even aanzette, nam het een voorsprong van een punt of tien, die daarna weer door concentratieverlies gedeeltelijk werd weggegeven.

Zo jojode de wedstrijd met Aris telkens op voorsprong tot het laatste kwart wat heen en weer. In het laatste kwart gaf Aris onder leiding van Holcomb bij 70-75 nog een keer goed gas, scoorde Kherrazi twee drietjes binnen een minuut en was het laatste restje hoop dat de gastheren nog hadden weg. De voorsprong was snel 20 punten en de wedstrijd gespeeld (86-106).Een nuttige zege die weer vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

Aris heeft tot de kerst een lekker druk programma. Morgen speelt het in het Kalverdijkje tegen Weert, woensdag wordt voor de beker aangetreden tegen Virtus. Daarna volgen nog Amsterdam (uit), Groningen (thuis) en Leiden (uit).

Gamenote1: Meest opvallende actie van de wedstrijd was het pauzespel, waar een fan van Rotterdam tweemaal achter elkaar met de rug naar de basket scoorde van buiten de driepuntslijn. Helaas miste hij de derde keer.

Gamenote2: Respect voor vaste fans Otto en Peter die de risicovolle reis van Leeuwarden naar Rotterdam hadden ondernomen. Hulde daarvoor!

Wedstrijd informatie

Datum : 06 december 2012 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2012-2013
Rotterdam 86
Aris Leeuwarden 106
Terug naar overzicht