Rotterdam - Aris Leeuwarden

Historisch resultaat geeft thuisvoordeel

Aris Leeuwarden behaalde gisteravond in de reguliere competitie zijn beste resultaat uit de historie. Een zakelijke overwinning in Rotterdam (75-87) zorgde er voor dat Aris uiteindelijk op de vierde plaats van de ranglijst terecht kwam en dat is nog niet eerder gebeurd in de geschiedenis van Aris. Ook het totaal aantal van 20 overwinningen was nog niet eerder voorgekomen. Koppel dit aan het bereiken van de halve finales van de NBB beker en je mag stellen dat Aris met een mooi seizoen bezig is. Een erg knap resultaat van het team van Erik Braal. En dus een groot compliment waard.

Aris eindigde na de drie (met name budgettaire) grootmachten op plek 4 en dat geeft het zo gewenste thuisvoordeel in de playoffs. De kwartfinales starten aanstaande donderdag met een wedstrijd in het eigen Kalverdijkje. Erik Braal hield het zijn mannen gelijk na afloop van de wedstrijd voor: “Goed gedaan, goed resultaat, maar vanaf morgen begint een volledig nieuwe competitie en kan het seizoen nog meer glans krijgen”. Wijze woorden van de coach die gisteren het team de hele wedstrijd lang probeerde gefocust te houden.

En dat was gisteravond vooral in het vierde kwart nodig. Vanaf de start was Aris de bovenliggende partij en zonder zelf groots te spelen nam het snel een voorsprong tegen Rotterdam, dat frank en vrij speelde en bezig was met de laatste wedstrijd van het seizoen. Aanvallend liep het zoals vaak wel makkelijk, hoewel er nog veel eenvoudige ballen werden gemist. Via kwartstanden 20-25 en 16-22 was de voorsprong bij rust 11 punten (36-47) en was er geen vuiltje aan de lucht. Op hetzelfde moment stond Den Bosch ook 11 punten voor in Zwolle, dus lag alles op schema.

Na rust ging Aris lekker door en was Samme Givens niet te stoppen. Givens kwam ook gisteravond weer tot prachtige cijfers. 27 punten, 15 rebounds, 3 assists en 3 blockshots zijn rapportcijfers waar je vroeger van de juf een tien met een griffel voor kreeg. De maximale voorsprong was 24 punten  (39-63) en Aris freewheelde naar het einde.

Het ging echter niet een, maar twee versnellingen terug, waardoor Rotterdam in het vierde kwart plots weer dichterbij kwam. Met Tjoe de Paula en Dexter Hope gedurende de wedstrijd (licht) geblesseerd aan de kant, moest Braal snel een time-out nemen om zijn mannen weer scherp te krijgen. Dat lukte grotendeels. De wedstrijd bleef rommelig, maar Aris bleef makkelijk scoren en echt spannend werd het de laatste minuten niet meer. Pas na het eindsignaal gingen alle ogen naar filmer Oege Faber die live de laatste minuten van Zwolle – Den Bosch volgde. Toen die een minuut later zijn duim op stak, waren er vooral blije gezichten bij iedereen te zien.

Missie deel 1 geslaagd. Op naar missie 2, die donderdagavond in het Kalverdijkje begint. Aanvangstijd: 20.00 uur. Be there, let the playoffs begin!

Wedstrijd informatie

Datum : 13 april 2013 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2012-2013
Rotterdam 75
Aris Leeuwarden 87
Terug naar overzicht