Rasta Vechta - Aris Leeuwarden (oefen)

Rasta Vechta - Aris Leeuwarden : Verslag - Uitslagen en programma | Aris Leeuwarden

Twee gezichten

 

Aris Leeuwarden speelde zaterdag in Vechta een wedstrijd met twee compleet verschillende gezichten. De standen per helft zeggen genoeg:  62-23 en 33-52. Een slechte eerste helft werd gevolgd door een betere tweede helft. De DVD van de wedstrijd zal zeker door Erik Braal gebruikt worden voor het vervolg van de voorbereiding.

Aris begon zwak, erg zwak. Na vijf minuten had Vechta al 22 punten op het scorebord staan en dat mag gewoon niet gebeuren. Aris speelde niet agressief, onwennig en liet de tegenstander over zich heen denderen. De eerste 20 minuten was hierdoor dweilen met de kraan open. Alle spelers kwamen ruim aan bod, maar er was niemand die de Duitse TGV kon stoppen. Aanvallend deed niemand wat ie moest doen, zodat er na 20 minuten een 62-23 achterstand was. Van leren en snel weer verder.

Hoe anders was de tweede helft. Het tempo ging omhoog, de verdedigende druk ook en Aris kreeg de tegenstander volledig in de grip. Op de 23 punten in de hele eerste helft volgden maar liefst 30 in het derde kwart, waar met name de niet fitte Whit Hilcomb productief was.

Natuurlijk kon de wedstrijd niet meer gewonnen (daar was de achterstand te groot voor), maar het team liet wel zien waar het tot toe in staat is. De agressiviteit die in de eerste helft volledig ontbrak, was er nu wel, waar een prima Vechta maar moeilijk door heen kwam. Aris hield Vechta in de tweede helft op 33 punten en dat zijn cijfers die Braal gaat wil zien. Door het aanscherpen van de verdediging werd het aanvallend ook een stuk makkelijker. Aris kreeg wat makkelijke scores, rondde ook tegen een hoger percentage af en een fraaie alley oop van Craig Osaikhwuwuomwan kreeg zelfs de 300 Duitse fans even stil.

Met de slechte eerste en de goede helft kan Braal weer verder met de voorbereiding. Dinsdag staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Om 4 uur speelt Aris dan tegen Bremerhaven, een topploeg uit de Duitse Bundesliga. De wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek. Vechta komt over twee weken naar het Kalverdijkje.

 Klik hier voor interview Omrop Fryslan Radio met Gert Schurer.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 september 2012 20:00
Locatie : Vechta
Seizoen : 2012-2013
Rasta Vechta 95
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht