Leiden - Aris Leeuwarden (play-offs)

Zo dichtbij.........

Negendertig minuten lang domineerde Aris Leeuwarden de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs. Met nog 1.20 op de klok was er een voorsprong van zeven punten (64-71), maar Leiden knokte zich terug tot 69-71. Een wonderschone score van Tjoe de Paula zorgde 34 seconden voor het eind voor lucht (69-73), Leiden antwoordde 15 seconden voor tijd (71-73). In de laatste seconden ging het toch nog mis. Aris leed balverlies, net op het moment dat Leiden fouten wilde gaan maken en Schachtner haalde vijf seconden voor tijd de trekker over (74-73), waarna Aris daarna niet meer tot scoren kwam.

Een hele zure nederlaag dus. In Leiden werd de zege gevierd alsof het landskampioenschap al binnen was, Aris ging in mineur naar de kleedkamer. Het liet de overwinning uit handen glippen door drie turnovers in de laatste minuut. Zonde, niet handig, onverdiend en onnodig.

Na afloop werd Aris bedolven onder de complimenten. En die waren ook terecht. De hele wedstrijd stond Aris op een kleine voorsprong en was het redelijk stil in de normaal altijd luidruchtige 5 Meihal. Aris speelde gedisciplineerd en geconcentreerd en had met Whit Holcomb dit keer niet alleen een goede leider in het veld, maar ook een scorer. Holcomb kwam tot 25 punten, 6 assists en 6 rebounds.

Het hele team speelde sterk. Ook Dexter Hope die in het derde en laatste kwart Holcomb moest aflossen vanwege zijn foutenlast, had zijn aandeel. De U20 international speelde onbevangen en liet zien dat het met de jeugd in Leeuwarden wel goed zit.

0-1 in plaats van 1-0. Nog niets verloren, zaterdag gaat het verder in een uitverkocht Kalverdijkje. Daar kan Aris de serie weer gelijk trekken. Met de toevoeging van de zesde man moet het dan gaan spoken.

Klik hier voor een reportage van NOS Studio Sport

Wedstrijd informatie

Datum : 15 mei 2013 20:00
Locatie : Vijf Meihal
Seizoen : 2012-2013
Leiden 74
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht