Leiden - Aris Leeuwarden (play-offs)

Till the clock says 0.00

Dat was de ludieke kreet van de Leiden fans na wedstrijd 1, toen Aris Leeuwarden in de slotseconden de eerste zege uit handen zag glippen. Het wordt nu de kreet van Aris tot het einde van de finaleserie. De opgave was al lastig en is na de 74-64 nederlaag gisteravond in Leiden nog veel lastiger geworden. Maar zolang de klok nog niet definitief op 0 staat, is het nog niet voorbij. Leiden wil donderdag het kampioensfeestje in Leeuwarden vieren, maar zoals het team na afloop zei: “not in our homecourt”.  

Zeven slechte minuten verknalden gisteravond een wedstrijd die drie kwarten lang gelijkwaardig was (18-18, 14-14 en 21-21). Aris bleef in het tweede kwart zeven minuten scoreloos, waardoor Leiden van 18-18 naar 33-18 kon uitlopen. Op karakter klampte Aris telkens aan en het kwam diverse keren weer akelig dichtbij. Maar juist op die momenten was het te slordig, miste het makkelijke ballen of speelde het te gehaast. Daardoor miste het de aansluiting, maakte Leiden weer een klein gaatje en kon Aris opnieuw beginnen.

Net als in de tweede wedstrijd kwam het ook nu in de laatste minuten terug (64-61) helemaal terug, mede door knap schutterswerk van Dexter Hope, die met zijn 19 jaar als volwassen kerel meespeelde. Hope kwam tot 10 punten uit vier schotpogingen en hield in die slotfase Aris in het spoor. In de laatste twee minuten ging het alsnog mis. De driepunters vielen niet en Leiden liep in de slotseconden via de vrijeworplijn nog geflatteerd naar een uiteindelijk verschil van tien punten.

Morgenavond verdient het team opnieuw een volle bak. Het gaat vol voor de overwinning en heeft de zesde man daarbij hard nodig. Kom dus massaal naar het Kalverdijkje en schreeuw Aris naar de winst, zodat zaterdag in Leiden het team de derde kans krijgt om deze zege in Leiden te pakken.

Wedstrijd informatie

Datum : 21 mei 2013 20:00
Locatie : Vijf Meihal
Seizoen : 2012-2013
Leiden 74
Aris Leeuwarden 64
Terug naar overzicht