Leiden - Aris Leeuwarden

Eén wedstrijd te veel

 

Er kwam gisteravond een eind aan een winning streak van vijf wedstrijden. De laatste wedstrijd voor het korte kerstreces was er net één te veel. Blessures en vermoeidheid braken Aris Leeuwarden op in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Leiden. Het team werkte er wel hard voor, maar moest zijn meerdere erkennen in Leiden, dat door de zege als winterkampioen het nieuwe jaar in gaat (58-72).

Coach Erik Braal heeft de afgelopen weken een zware wissel moeten trekken op met name Whit Holcomb en David Michaels. Zij moesten door de blessures van Tjoe de Paula en Valentijn Lietmeijer erg veel minuten maken in het sowieso al drukke schema van Aris van de afgelopen weken. En dat kost veel kracht en energie. Na de zege van afgelopen woensdag kregen alle spelers even rust om de kleine pijntjes te laten herstellen. Afgelopen vrijdag had Braal maar zes spelers tot zijn beschikking, omdat ook Holcomb (knie) en Michaels nog steeds lichte blessures hadden.

En dan is het natuurlijk geen prettig vooruitzicht om af te reizen naar Leiden, waar het zoals vanouds weer ouderwets gezellig, vol en erg warm was. Holcomb en Michaels startten wel en moesten het ook dit keer weer nagenoeg de hele wedstrijd vol houden. Krap dus qua aantal spelers, terwijl Leiden op volle oorlogssterkte was. Wil je op zo’n avond een goed resultaat halen, dan moet eigenlijk alles kloppen. En dat deed het in de 5 Mei-hal niet. Zo ontving Sjors Poels bijvoorbeeld al binnen 46 seconden twee persoonlijke fouten en kon daardoor binnen een minuut weer naar de kant. Strijdplan weliswaar ongewijzigd, maar weer een speler minder om het uit te voeren.

Aris streed bewonderenswaardig en nam zelfs via driepunters van Holcomb en Michaels een 2-8 voorsprong. Die verdween weer als sneeuw voor de zon door twee driepunters van Arvin Slagter. Tot de rust bleef Aris bij, al kon je toen al zien dat het op zijn tandvlees liep. Aris brak in het derde kwart. Het speelde tot slordig en zag open schoten continu uit de ring draaien. Leiden rook bloed, pakte (te) veel aanvalsrebounds en sprintte weg om niet meer om te kijken. Aris kwam daarbij zwaar in de foutenlast en zag Hicham Kherrazi met een vol boekje naar de kant gaan. Met drie spelers lang op vier fouten (Jerrell Williams, Poels en Michaels) werden de laatste minuten vol gemaakt, zonder dat de schade verder opliep. Geen schande, jammer en de volgende keer beter.

Samenvatting van de eerste helft van het seizoen: hardwerkende en talentvolle ploeg, heel veel geplaagd door blessures, driemaal een overtime verloren, winscore boven de 50%, kwartfinale beker met uitzicht op meer, slechts vier puntjes achterstand op plaats 3, iedereen gelukkig weer fit na de Kerst, mooie zeges op Groningen en Leiden.

De fans kunnen en mogen zich dus verheugen op een spannende tweede helft van de competitie. Aris begint weer met trainen op 29 december. De eerstvolgende wedstrijd is op 5 januari. Dan komt Zwolle naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 22 december 2012 20:00
Locatie : Vijf meihal
Seizoen : 2012-2013
Leiden 72
Aris Leeuwarden 58
Terug naar overzicht