Groningen - Aris Leeuwarden

Soms lukt het gewoon even niet

Het is Aris Leeuwarden gisteravond niet gelukt om Groningen pootje te lichten. Je hebt van die wedstrijden dat het gewoon niet draait. De wedstrijd in Martiniplaza was daar een voorbeeld van. Slechts tien minuten goed basketbal waren onvoldoende om te winnen. De punten bleven daarom terecht in Groningen (84-63).

Voor 2.860 toeschouwers werd het daarom vooral na rust een eenzijdige wedstrijd. De 100 meegereisde Friese fans werden eigenlijk alleen aan het eind van het eerste kwart en de eerste zeven minuten van het tweede kwart verwend. Toen kwam Aris terug van een vroeg opgelopen achterstand van twaalf punten (24-12). Bij 24-25 en30-32 was er zelfs even een voorsprong door met name sterk aanvalsspel van Samme Givens en Jerrell Williams.

De angel ging er helaas snel uit. Givens werd (onopzettelijk) vol op het oog geraakt door de elleboog van ex-Arisspeler Michael Kingma en bleef enkele minuten languit op de vloer liggen. Givens was op dat moment een plaag voor de Groninger defensie, maar zijn vertrek zorgde ook voor het vertrek van het Friese gif. Na afloop van de wedstrijd was zijn oog bijna volledig gesloten (zie de foto’s op de site) en hopelijk herstelt hij snel. Aris was daardoor even van slag en een 16-3 tussensprint in de laatste vier minuten zorgde (achteraf) voor de “vorentscheidung”.

Na rust had Erik Braal namelijk te weinig manschappen in vorm om nog serieus terug te komen. Het derde kwart kwam Aris nog redelijk ongeschonden door, maar het laatste kwart was het snel over en uit.

Snel  vergeten en op naar zaterdag als landskampioen Den Bosch naar het Kalverdijkje komt.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 24 november 2012 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2012-2013
Groningen 84
Aris Leeuwarden 63
Terug naar overzicht