Den Helder - Aris Leeuwarden

Aanvallend compleet op slot

Aris Leeuwarden zat woensdagavond in Den Helder aanvallend helemaal op slot. Wat het team ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Pas na zeven (!!) minuten scoorde Jerrell Williams de eerste punten. Den Helder stond toen al op 14. Dat verschil was er ook nog aan het einde (65-52).

Je kunt zoeken naar oorzaken of het maar gewoon accepteren. Dat laatste is het meest makkelijk. Er lukte niets. Punt. Vanaf de start leek er al een deksel op de basket te zitten in de ijs- en ijskoude hal. Tjoe de Paula miste na vier seconden al een open lay-up, die door Givens via een tip-in ook niet afgemaakt kon worden. Het was een voorbode van een vervelende avond, waar de Helderse DJ bij elke vrije worp van Aris nog maar eens vol het volumeknopje aan zette. Not done in de Eredivisie en gelukkig werd er door de commissaris in het tweede kwart op ingegrepen.

Het typeerde wel de avond voor Aris. Aris knokte meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Schoten vielen niet en dat begon te knagen naarmate de wedstrijd vorderde. In de eerdere twee onderlinge ontmoetingen was Aris tegen Den Helder heer en meester (99-60 en 53-80), maar dit keer bleef Den Helder aan de goede kant van de score. Alleen vlak na rust (36-23) had het team even een run (36-29) en leek het een echte wedstrijd te worden, maar een technische fout voor Givens gevolgd door vier maal plus zijkant voor de gastheren, zorgde weer voor het omdraaien van het momentum.

Het hele team bleef 40 minuten hard werken, maar in de buurt kwam het niet meer. In de laatste minuut kon de Helderse volumeknop nog even helemaal open en ging Aris snel terug naar Friesland. Zaterdag de volgende wedstrijd. Dan komt Leiden op bezoek in het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 januari 2013 20:00
Locatie : Den Helder
Seizoen : 2012-2013
Den Helder 65
Aris Leeuwarden 52
Terug naar overzicht