Den Bosch - Aris Leeuwarden (play-offs)

Donderdag tweede matchpoint

Het is Aris Leeuwarden niet gelukt het eerste matchpoint tegen Den Bosch te benutten. Twee keer achter elkaar winnen in de Maaspoort was net iets te veel gevraagd. Daardoor kwam er tegelijk ook een eind aan een winning streak van acht wedstrijden, hoogstwaarschijnlijk de langste winserie in de geschiedenis van Aris, waaronder drie keer tegen de landskampioen. In een wedstrijd die Aris nooit had kunnen winnen, werd het een kansloze 106-63 nederlaag.

Den Bosch stond met de rug tegen de muur en moest winnen. Aris wilde graag winnen. De Maaspoort was goed bezet met zo’n 2.500 fans, waaronder 100 uit Leeuwarden. Aris kwam via Samme Givens nog wel op een 2-0 voorsprong, maar daarna was het snel gedaan. Den Bosch was scherp, speelde prima en had na een kwart al een ruime voorsprong (24-15). Aris klampte in het tweede kwart nog even aan, een eindsprint van Den Bosch gaf bij rust echter al de “vorentscheidung” (52-30).

Na rust probeerde Aris het nog wel, maar lukte er weinig. De schoten van afstand vielen totaal niet en bleek dat er weinig te halen was dit keer. Erik Braal haalde in het derde kwart al snel de starters naar de kant en liet iedereen spelen. Sjors Poels bleef de hele wedstrijd aan de kant vanwege zijn achillespeesblessure.

Het laatste kwart was voor de statistieken, waarbij opviel dat de negen ingezette spelers samen maar liefst 33 fouten toebedeeld kregen. Aris ontving na afloop een luid applaus van de meegereisde fans, Braal bedankte na afloop nog persoonlijk de fans in de bus.

Donderdagmiddag het tweede matchpoint. Om 16.00 uur in het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 mei 2013 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2012-2013
Den Bosch 106
Aris Leeuwarden 63
Terug naar overzicht