Den Bosch - Aris Leeuwarden (play-offs)

Aris deelt eerste tik uit

Dertig minuten lang ging de wedstrijd gelijk op, maar met een 8-28 score in het laatste kwart, knalde Aris Leeuwarden in Den Bosch naar een 1-0 voorsprong in de halve finale. Vijftig Friese supporters vierden feest, 2.000 Bosschenaren vertwijfeld achter latend. De favoriet verloor in eigen huis van de underdog: 67-82.

Een heel seizoen lang werkte het team naar de play-offs toe. Dan gaat het er om, dan moet je er echt staan. Met alle tien spelers. Spelers die als team het seizoen begonnen en nu samen naar de apotheose gaan. En een hecht team staat er. Dat ondervond Zwolle al in de kwartfinales en dat ondervond Den Bosch gisteravond in de Maaspoort, waar de landskampioen sinds november niet meer had verloren.

Ook gisteravond was er weer een hoofdrol voor de youngsters van het team. Was het Valentijn Lietmeijer die tegen Zwolle de beslissende score maakte, gisteren waren Dexter Hope en Craig Osaikhwuwomwan de gevierde jongelingen. Beide speelden aanvallend een perfecte wedstrijd en misten niet. Hope schoot drie uit drie drietjes binnen en Osaikhwuwuomwan had met 6 uit 6 en een vrije worp eveneens een foutloze avond.  Misschien nog wel belangrijker was hun verdedigende bijdrage. Hope maakte het leven van MVP van de competitie Andre Young zuur en Osaikhwuwuomwan pakte in de laatste minuten belangrijke rebounds.

Het was lang de vraag welk team als eerste de tegenstander onder controle kreeg. Eigenlijk duurde dat tot de 35e minuut. De start was voor Aris (10-16), maar Den Bosch had bij rust de voorsprong (39-38). Tot 54-54 ging het gelijk op en een slordige laatste minuut van het derde kwart gaf Den Bosch een klein gaatje (59-54). Dat verschil bleef gehandhaafd tot 63-59, maar Aris klampte aan en bij 63-63 was er door scores van Samme Givens (22 punten en 13 rebounds) en Osaikhwuwuomwan  weer evenwicht.

Daarna werd het een Fries feestje. Hope schoot een driepunter binnen (63-66), Will Carter antwoordde nog wel (65-66), maar scores van achtereenvolgens Givens, Whit Holcomb (8 assists), Givens, David Michaels (15 punten) en Holcomb zorgden drie minuten voor het eind voor het definitieve gat (65-76). Aanvallend prima, verdedigend nog beter. Aris gaf geen open schoten weg en heerste in de rebound.

De laatste drie minuten werden zonder problemen uitgespeeld, hoewel Aris nog even wat problemen aan de vrije worplijn had. Den Bosch scoorde echter ook niet meer, waarna de Aris-fans de spelers tijdens de laatste minuut een staande ovatie konden geven.

1-0 dus. Een zeer fraaie start van de serie. Echter, nog niets beslist. Zondag komt Den Bosch naar het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Wees erbij!

Wedstrijd informatie

Datum : 01 mei 2013 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2012-2013
Den Bosch 67
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht