Den Bosch - Aris Leeuwarden

Weer overwerk voor Aris

Voor de tweede keer in vijf dagen waren 40 minuten basketbal onvoldoende om bij een wedstrijd van Aris Leeuwarden een winnaar aan te wijzen. Helaas voor Aris ook dit keer zonder succes. Door een hele goede tweede helft leek Aris met de winst terug te gaan, maar opnieuw ging het in de slotseconden fout. In de extra tijd trok Den Bosch in laatste seconden de zege naar zich toe (79-75).

Het team van Aris was gisteravond jong. Erg jong. Doordat Tjoe de Paula en Hicham Kherrazi als ervaren spelers geblesseerd afhaakten, konden jongelingen Bernt Waalkens (18) en Enzo Swart (19) met de hoofdmacht mee en zodoende even snuffelen aan het grotere werk . In die selectie spelen al Dexter Hope (19), Valentijn Lietmeijer (21) en Craig Osaikhwuwuomwan (net 22), drie spelers die gisteravond vol meedraaiden en al veel minuten maakten in het tumultueuze duel. De gemiddelde leeftijd van Aris was exact 22 jaar, waarbij Whit Holcomb (28) en Sjors Poels (26) de enige nestors waren. Zet dat af tegen de bak ervaring die Den Bosch met zich mee brengt en des te knapper is de prestatie van gisteravond.

Het zijn ervaringen die het team later in het seizoen, wanneer de echte prijzen verdeeld worden, ten goede zullen komen. Leermomenten voldoende dus na twee wedstrijden die weliswaar verloren werden, maar wel aangeven dat er veel vechtlust, karakter en wilskracht in het team zit. Het was niet toevallig dat juist Hope in het vierde kwart Aris voor het eerst op voorsprong zette met twee driepunters. Die zorgden er voor dat Aris van 54-53 een sprongetje maakte naar 54-59.

De eerste helft was niet goed. De 20 punten die voor Aris op het scorebord stonden, zijn natuurlijk zwaar onvoldoende. Het betekende dat Aris, net zoals vorige week, een inhaalslag moest uitvoeren en die lukte opnieuw. In het derde kwart alleen al kwam Aris tot 31 punten, maar liefst 11 meer dan in de hele eerste helft.

Met 67-70 en nog 21 seconden op de klok had Aris de wedstrijd in de hand. Erik Braal instrueerde zijn spelers vooral geen fout te maken op een scorende speler, maar het gebeurde toch. Hope dwong Andre Young tot een drive, maar die werd door Osaikhwuwuomwan foutief afgestopt. Score + bonus en dus verlenging (70-70).

In die verlenging had Den Bosch de beste start (74-70), maar Aris kwam weer langszij (74-75). Het bleef stuivertje wisselen tot het eind. Aris had bij 77-75 de laatste aanval, maar Holcomb kwam niet tot het juiste schot, waarna in de slotseconden, net als een week eerder, het pleit aan de andere kant werd beslecht.

Dinsdag komt Den Helder naar Leeuwarden. Aris verdient een volle bak, dus komt het team aanmoedigen!

 

Wedstrijd informatie

Datum : 18 oktober 2012 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2012-2013
Den Bosch 79
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht