Den Bosch - Aris Leeuwarden

Nederlaag in Den Bosch

Het is Aris Leeuwarden donderdagavond niet gelukt te stunten in de Maaspoort. Op zo’n avond moet alles kloppen en dat deed het bij Aris niet. Ondanks een paar hele sterke periodes waren er ook momenten van slordigheid en die werden door landskampioen Den Bosch ongenadig afgestraft. De hele wedstrijd was de achterstand een punt of tien, aan het eind was het 79-62. Geen nood, zaterdag wacht Weert al weer.

Den Bosch startte overtuigend en stond snel op een 16-6 voorsprong. Alleen Sjors Poels en David Michaels boden voldoende weerwerk en dat is te weinig om tegen een sterke tegenstander als Den Bosch tegen te houden. De achterstand van tien punten bleef lang op het scorebord. Af en toe lukte het Aris een kleine run te maken, waardoor er soms even hoop was op een beter resultaat.

Echt door drukken wilde maar niet lukken, mede door veel slordigheden op belangrijke momenten. Tot zeven minuten voor tijd was er hoop toen Craig Osaikhwuwuomwan de achterstand verkleinde tot 62-55 en Den Bosch door de press van Aris van slag was. Den Bosch is echter niet voor niets de koploper, herstelde zich en bracht de wedstrijd slim naar het eind.

Bij 70-58 werd er bijna vier minuten niet gescoord door beide teams, waarna in de laatste twee minuten de achterstand nog enigszins geflatteerd op liep naar 79-62.

Zaterdag komt Weert naar Leeuwarden, daarna heeft Aris (o.a. door de bekerfinale) twee weken geen wedstrijd. Kom dus allen naar het Kalverdijkje, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 14 maart 2013 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2012-2013
Den Bosch 79
Aris Leeuwarden 62
Terug naar overzicht