Cangeroes - Aris Leeuwarden (beker)

Leeuw verorbert kangoeroe

 

Erg eenvoudig won Aris Leeuwarden vanavond van promotiedivisionist Cangeroes. In Utrecht werd het in een eenzijdige wedstrijd 55-82. Hoogstaand was het allemaal niet, bij rust was het verschil al gemaakt: 29-50. Na rust was de concentratie weg en werd het plichtmatig 55-82.

Vanaf de start was het klasseverschil groot. Als Aris even een tempo bijschakelde, scoorde het erg makkelijk. Bij 2-10 was het al beslist en Erik Braal kon de hele eerste helft via ijshockeywissels (vijf er uit en vijf er in) de speeltijd keurig onder alle spelers verdelen. In de tweede helft werd er meer gehusseld en geëxperimenteerd en het werd slordig. Een paar alley-oops van Craig Osaikhwuwuomwan zorgden nog voor wat letterlijk en figuurlijke hoogstandjes, voor de rest was het uitspelen en fit blijven.

Met nog een thuiswedstrijd voor de boeg werd het verschil geconsolideerd op een punt of 20,30 en dat is natuurlijk meer dan genoeg voor de plaatsing voor de halve finale tegen Zwolle. Die wedstrijden worden gepland en dan begint het bekertoernooi voor Aris pas echt. Op 31 januari is de return.

Zaterdag wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Rotterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 januari 2013 20:00
Locatie : Utrecht
Seizoen : 2012-2013
Cangeroes 55
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht