Belgacom Luik - Aris Leeuwarden (oefen)

Belgacom Luik - Aris Leeuwarden : Verslag - Uitslagen en programma | Aris Leeuwarden

Mooie zege in Belgie

 

Aris Leeuwarden haalde gisteravond, na de kleine zege in Dorsten (Dld) tegen Wulfen, de tweede overwinning van het weekend binnen. In Huy werd knap en krap gewonnen van Luik (76-77). Matchwinner werd Whit Holcomb, die met een driepunter Aris tien seconden voor het einde op voorsprong zette. Een goede teamverdediging gooide de deur in de laatste seconden in het slot.

Het was een weerzien met ex Arisspeler Gary Ware, die dit seizoen in Luik zijn geld gaat verdienen. De hele wedstrijd bleven de teams bij elkaar in de buurt en was het verschil nooit groter dan een punt of vier. Bij rust stond Aris op voorsprong (38-41), na dertig minuten was er een kleine achterstand (59-57). Twee Luikse driepunters leken enkele minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen (69-61), maar Aris bleef rustig doorspelen, pakte slim zijn kansen en kwam via een 9-0 run weer op voorsprong (69-70). Daarna was het stuivertje wisselen tot het einde.

Hoofdrol bij Aris was er voor Samme Givens, die een fraaie double-double pakte met 27 punten en 14 rebounds en vooral veel energie en gif in het team bracht.

Woensdag vertrekt het team richting Duitsland, waar het gaat spelen tegen Paderborn. Een dag later is Gottingen gastheer. Daarna volgen nog twee thuiswedstrijden. Aanstaande zondag is Rasta Vechta in het Kalverdijkje te zien.Luik is tegenstander op 30 september tijdens de Open Dag.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 september 2012 20:00
Locatie : Luik
Seizoen : 2012-2013
Belgacom Luik 76
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht