Aris Leeuwarden - Zwolle (play-offs)

minuten lang speelde Aris Leeuwarden gisteravond in het eigen Kalverdijkje een erg moeizame wedstrijd. Onherkenbaar voor de trouwe aanhang. Zwolle profiteerde dankbaar en stond halverwege het derde kwart op 33–47. Daarna ging alsnog het gas erop, groeide het vertrouwen per seconde en werd Zwolle snel achterhaald. De spannende slotfase was voor Aris. Resultaat: 73–67 en 1–0. De gewenste start zat in de knip.

Soms heb je van die wedstrijden dat het gewoon niet lukt. Makkelijke ballen werden gemist, het spel leek te traag en Aris knokte meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. In de eigen thuishaven is Aris vaak heer en meester, maar dit keer kwam dat er niet van. Alleen Samme Givens, voor de wedstrijd nog gehuldigd als statistical player of the year, bood prima weerstand, maar dat is natuurlijk te weinig. Givens scoorde trouwens met 19 punten en 14 rebounds weer een fraaie double double.

Bij rust was het dus 31-41, vijf minuten na rust zelfs 33-47 en leek het thuisvoordeel als sneeuw voor de zon verdwenen. Het team verdient echter een groot compliment voor de wijze waarop het zichzelf weer in de wedstrijd speelde. De ruggen werden gerecht, de koppen gingen omhoog en de inhaalslag begon. Routinier Tjoe de Paula nam het initiatief, scoorde (alleen onderbroken door twee vrije worpen van Whit Holcomb) zeven punten op rij en bij 43-47 was het weer een wedstrijd.

Bij Zwolle moest alles komen van Tanner Smith, die in zijn eentje de gasten knap overeind hield met dodelijke scores. Het verschil bleef lang hangen op vier punten, maar door driepunters van David Michaels (56-57) en Dexter Hope (60-61) bleef er aansluiting. Holcomb zorgde eveneens met een drietje enkele minuten later voor de gelijkmaker (64-64), Hicham Kherrazi voor de eerste Friese voorsprong (66-64).

Wie anders dan Smith bracht Zwolle weer aan de leiding (66-67), maar Jerrell Williams pakte een belangrijke aanvalsrebound en een aansluitende score (68-67). Ook Williams had met 12 punten en 11 rebounds een double double. Het was de voorbode van de beslissing. Het leek bijna Aris tegen Smith, maar laatstgenoemde miste, waarna Holcomb voor 70-67 zorgde. Met nog minder dan een minuut op de klok en een bijna ontploffend Kalverdijkje moest Zwolle in de achtervolging, maar de Paula stealde op de middellijn Josh Magette en stelde Givens in staat om de wedstrijd een halve minuut voor tijd te beslissen (72-67).

Zwolle probeerde het nog van ver, maar miste, waarna het fouten maken begon. Zwolle had nog maar 1 teamfout, waardoor pas laat Givens de eindstand op het bord zette (73-67) en het feest in de bloedhete hal kon beginnen. Zondag verplaatst het circus zich naar Zwolle. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Klik hier voor het interview van Omrop Fryslan met Aris coach Erik Braal

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 18 april 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 73
Zwolle 67
Terug naar overzicht