Aris Leeuwarden - Zwolle (play-offs)

Thriller van de bovenste plank

Het was Valentijn Lietmeijer die met een geweldige driepunter Aris Leeuwarden naar de halve finales schoot. De hele wedstrijd speelde Aris gespannen en onder hun normale niveau, maar juist de youngster Lietmeijer knalde 12 seconden voor tijd de beslissende score binnen. Daarna verdedigde het team de voorsprong met verve, waarna het Kalverdijkje explodeerde. De halve finales zijn bereikt. Aris hoort bij de beste 4 teams van Nederland. Een megaprestatie van de coaches Erik Braal en Ed Molthoff en het hele team. Aris won met 68-67.

Het hele jaar speelt Braal met al zijn tien selectiespelers. Soms met ups en soms met downs. De ontwikkeling van de met name jonge spelers loont zich nu in de play offs. Zaterdag was Craig Osaikhwuwuomwan een van de betere spelers, in de derde wedstrijd schoot de rookie-of-the-year van vorig seizoen Lietmeijer Aris naar de halve finales. Met een loepzuiver drietje schoot hij de Zwolse voorsprong van 65-67 aan flarden. En knalde hij de sweep van 3-0 binnen.

De wedstrijd was niet goed. Aris oogde gespannen, kwam niet los en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Zwolle was net iets minder slecht en stond lange tijd op voorsprong. Bij 58-65 leek de wedstrijd twee minuten voor tijd zelfs beslist, maar een hele domme, terechte technische fout van Darryl Webb keerde het moment. Webb reageerde erg agressief op de vijfde fout van Tjoe de Paula en dat leverde Aris twee vrije worpen + zijkant op.

In plaats van balbezit voor Zwolle nu dus 60-65, maar Aris verspeelde het aansluitende balbezit. Zwolle kwam echter ook niet tot scoren en een halve minuut later zorgde Whit Holcomb met een score + bonus voor de onverwachte gelijkmaker (65-65). Met nog 40 seconden op de klok speelde Zwolle het slim, probeerde het snel te scoren om zo een laatste aanval te krijgen en de strategie leek te lukken. Zack Novak kwam 30 seconden voor het eind op de vrije worp lijn en faalde niet (65-67).

Time out voor Aris en een laatste kans op verlenging of zege. Het werd dus de volle winst. Lietmeijer kwam open en de jonge guard twijfelde niet. Afdrukken en boem…….. Het Kalverdijkje ontplofte en Zwolle had nog enkele seconden voor de zege. Aris verdedigde keurig, Zwolle kwam tot een noodschot van Tanner Smith, die alles miste.

Feest in het Kalverdijkje en voor de tweede keer in de historie de halve finales. Daarin is landskampioen Den Bosch de tegenstander. Een heerlijke uitdaging. De eerste wedstrijd wordt in de Maaspoort gespeeld op woensdag  1 mei. De eerste thuiswedstrijd is op zondag 5 mei. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur. Be there!

Klik hier voor de reportage van Omrop Fryslan 

Wedstrijd informatie

Datum : 23 april 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 68
Zwolle 67
Terug naar overzicht