Aris Leeuwarden - Zwolle (beker)

Zo dichtbij.......

Bijna is net niet helemaal. Aris Leeuwarden knokte zich vanmiddag naar 16 punten (82-66) voorsprong in de tweede halve finalewedstrijd en Whit Holcomb had drie seconden voor tijd bij 82-67 zelfs de gelijkmaker in de hand en de weg naar de finale. Hij miste helaas de open lay up, waardoor de inhaalrace in de laatste seconden stokte. Immers, er moest een 84-67 achterstand uit de heenwedstrijd worden weggewerkt . De zo gewenste finaleplaats ging dus in rook op.

Het was natuurlijk geen makkelijke opgave. In Zwolle werd twee weken geleden een slechte wedstrijd gespeeld met een nederlaag van 17 punten als gevolg. Die moest nu dus goedgemaakt worden en dat is tegen een sterke tegenstander als Zwolle niet eenvoudig. Het is zaak om in zo’n wedstrijd waar je weet dat je dik moet winnen het geduld te bewaren en toe te slaan op het juiste moment. Erik Braal had al becijferd dat in eerdere competitiewedstrijden het verschil pas in de tweede helft gemaakt werd.

In de eerste helft had Aris een eerste gaatje van 28-22, maar bij rust was Zwolle toch weer langszij gekomen (35-35). De opdracht werd er, des te meer tijd er verstreek, niet makkelijker op. Toch bleef het team als team knokken en werd er in de tweede helft heel langzaam weer aan een nieuwe voorsprong gebouwd. De fans van beide teams zorgden in een goed gevuld Kalverdijkje voor een heuse cupsfeer en na 30 minuten was het verschil zes punten in Fries voordeel (61-55).

Het moest dus gebeuren in het laatste kwart en Aris ging onder aanvoering van Holcomb puntje voor puntje richting de zeventien punten. Een geweldige alleyoop van Craig Osaikhwuwuomwan na een pass van eigen helft van Holcomb liet het Kalverdijkje ontploffen en in de laatste minuten ging het verschil snel omhoog. Ruim een minuut voor het eind bij 78-66 zorgden Holcomb en Osaikhwuwuomwan voor 82-66 en lag de hele wedstrijd open.

De fout werd dertig seconden voor tijd op Nikki Hulzebos gemaakt die slechts één vrije worp raak schoot (82-67). Aris miste de aanval er na en bracht Leon Williams naar de vrije worplijn. Hij miste met de twaalf seconden op de klok beide vrije worpen, waardoor Holcomb drie seconden voor tijd een vrije doorloop had voor de gelijkmaker. Holcomb deed alles goed, maar de bal rolde tot ontzetting van iedereen echter uit de ring, waardoor de laatste kans (op een verlenging) verdwenen was en Zwolle in de slotseconde de wedstrijd op slot gooide.     

Zo kwam er helaas een eind aan het bekeravontuur en kan het team zich nu volledig richten op de competitie. Daar verdedigt Aris de vijfde plaats en wil het liefst nog een plaats stijgen. Makkelijk zal dat niet worden, maar het moet vertrouwen hebben getankt uit de laatste wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is donderdag als Aris afreist naar de landskampioen en koploper Den Bosch. Zaterdag ontvangt Aris directe concurrent Weert in het Kalverdijkje.  

Klik hier voor de reportage en interviews van Omrop Fryslan

Wedstrijd informatie

Datum : 10 maart 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 82
Zwolle 69
Terug naar overzicht