Aris Leeuwarden - Wijchen

Aris doet goede zaken

Aris Leeuwarden heeft deze week ook de tweede wedstrijd tegen een directe concurrent gewonnen. Na de monsterzege van zaterdag tegen Den Helder werd gisteravond in eigen huis Nijmegen ruim verslagen. Na een stroeve start nam Aris snel het heft in handen en werd, zonder eigenlijk heel goed te spelen, een ruime zege behaald (98-82).

Nijmegen miste door blessures nogal wat spelers, maar had vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog twee versterkingen aangetrokken. Mike Nardi en Shane Walker kwamen over uit Amerika en tekenden een contract tot het eind van het seizoen. Op papier heeft Nijmegen een van de sterkste selecties van de Eredivisie, alleen heb je daar niets aan als je veel blessures hebt. Aris had dat in het begin van het seizoen en dat kost je punten. Het goede nieuws voor Nijmegen is dat eind deze week (bijna) alle spelers weer beschikbaar zijn.

Tijd voor een overwinning dus en die kwam er. Echter, niet zonder horten en stoten. Nijmegen is een team dat bijna net zoveel driepuntspogingen doet als tweepunters en als die vallen, heb je een probleem.  En de schoten vielen vooral in het eerste kwart. Maar liefst vijf drietjes ploften binnen en Aris stond snel op een achterstand van 10 punten (6-16, 13-23). Een eindsprint aan het eind van het kwart zorgde er voor dat het verschil na 10 minuten weer behapbaar was (24-28).

Met een krappe selectie is het lastig wisselen en toen dat gebeurde, kwam Aris op voorsprong. Coach Erik Braal heeft een bredere selectie en iedereen kwam snel in het veld. Dat loonde. Bij 33-30 kwam Aris op voorsprong en daarna hoefde het niet echt meer om te kijken. Het tweede kwart was net als afgelopen zaterdag verdedigend ijzersterk (22-11). Veel druk op de bal en Nijmegen werd zichtbaar murw gespeeld. Opnieuw scoorde ook iedereen en was de voorsprong bij rust zes punten (45-39).

Direct na rust besliste Whit Holcomb de wedstrijd. Met drie loepzuivere driepunters op rij binnen 80 seconden schoot de guard Aris van 50-46 naar 59-46 en was het Nijmeegse verzet definitief gebroken. In het derde kwart scoorde Aris maar liefst 35 punten en met name de driepunters werden tegen een hoog percentage geschoten. Hicham Kherrazi was met vier drietjes de hofleverancier.

Verdedigend is er nog voldoende werk aan de winkel, want daar zal Braal met uitzondering van het tweede kwart niet tevreden over zijn geweest. Net als zaterdag moest hij in het vierde kwart even ingrijpen toen de concentratie zoek was en de maximale voorsprong van 18 punten snel slonk naar 11. Het team pikte net als tegen Den Helder de boodschap van de coach goed op en liep de laatste minuten, vooral via de vrije worplijn, uit naar een regelmatige 98-82 zege.

De vierde plek is in handen en die moet de rest van het seizoen gekoesterd worden om thuisvoordeel in de playoffs te hebben. De blik kan nu eerst op de beker, want vrijdag wacht in Zwolle al de heenwedstrijd in de halve finale. Daar zal de tegenstand heel wat sterker zijn als die van Den Helder en Nijmegen van afgelopen week. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Iedereen kan zich nog opgeven voor de busreis, aan het eind van woensdag wordt definitief besloten of de busreis doorgaat. Opgave via office@arisleeuwarden.nl

Wedstrijd informatie

Datum : 19 februari 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 98
Wijchen 82
Terug naar overzicht