Aris Leeuwarden - Wijchen

Verlengingscomplex

 

En weer lukte het niet in de verlenging. Voor de derde keer dit seizoen moesten de spelers van Aris Leeuwarden overuren draaien en voor de derde keer voor niets. Ook nu was Nijmegen weer te sterk in de extra tijd en stond Aris aan het eind met lege handen (82-82, 90-96).

Aris en verlengingen zijn geen vrienden. Het is al erg lang geleden dat Aris een verlenging won. Twee seizoenen terug werden er drie verloren en ook vorig seizoen werd drie keer aan het kortste eind getrokken. Het is te hopen voor de Aris fans dat dit seizoen ook de teller op drie blijft steken.

Het was zaterdagavond dus weer eens nagelbijten tussen Nijmegen en Aris en dat dan met name in het laatste kwart en de verlenging. De eerste drie kwarten waren de gasten het merendeel van de tijd de bovenliggende partij en was het met name Tjoe de Paula die zorgde voor het weerwerk van Aris. De guard is weer terug na zijn gebroken hand en werd direct topscorer met 23 punten. De rest van het team zat redelijk op slot en speelde bijna te plichtmatig, hetgeen oversloeg op de wat matte sfeer in de hal.

Het vierde kwart werd alles anders. Een paar opstootjes zorgden er voor dat de vlam al snel in de pan sloeg. Het tempo ging omhoog, het team werd brutaler, dominanter en de fans gingen er vol achter staan. De achterstand van 12 punten werd heel snel ingelopen en bij 76-75 was er de eerste Friese voorsprong. Die werd nog vergroot tot 80-77, maar Nijmegen kwam via driemaal weer langszij (80-80). Whit Holcomb zette Aris met nog 17 seconden te spelen via de vrije worplijn weer op voorsprong (82-80) en daarna begon het tactische steekspel. Aris had in het laatste kwart nog slechts 1 teamfout en kon dus nog drie kleine fouten maken zonder gestraft te worden met vrije worpen en kon zo dus tijd van de klok afsnoepen.

Dat lukte, maar de fouten werden eigenlijk iets te snel gemaakt. Hierdoor bleven er toch nog vijf seconden over en precies in het eindsignaal viel de Gelderse gelijkmaker. Aris kwam in de verlenging driemaal op voorsprong, maar kon deze voorsprong niet vasthouden. De belangrijkste bal van de avond kwam op naam van Marcel Aarts. Hij tipte vlak voor tijd op 90-91 een gemiste vrije worp binnen en zorgde daarmee voor het beslissende gaatje (90-93).

Een teleurstellend resultaat dus voor het team van Erik Braal dat inmiddels is afgezakt naar de zevende plek op de ranglijst. Dinsdag moet het team de verre reis maken naar Weert, de volgende thuiswedstrijd staat zaterdag op de agenda. Dan komt Leiden op bezoek.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 november 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 90
Wijchen 96
Terug naar overzicht