Aris Leeuwarden - Weert

Terug in het linkerrijtje

Door een 98-91 zege op Weert is Aris Leeuwarden weer enkele plaatsen gestegen op de ranglijst en deelt het nu samen met Zwolle en Den Helder de vijfde plek. De wedstrijd tegen Weert had hetzelfde scoreverloop en beeld als de wedstrijd van donderdag in Rotterdam. De hele wedstrijd stond het team van Erik Braal op voorsprong en speelde het vooral aanvallend sterk. Enige verschil was dat Aris dit keer niet definitief in het vierde kwart toesloeg, waardoor het voor de fans tot het eind nog spannend bleef.

In Weert was eerder dit seizoen nog verloren, maar dat kwam vooral omdat het team toen drie basisspelers miste. Nu was iedereen aanwezig, hoewel Tjoe de Paula op de dag zelf zich weer bij de selectie had gevoegd en dus nog niet vol inzetbaar was. De wedstrijd begon wat later. Na een indrukwekkende 1 minuut stilte knapte een basket af, die snel vervangen werd. Of het nu lag aan de nieuwe basket of de vertraging, Aris kwam aanvallend traag op gang. Na tien minuten stond er een (voor Aris-begrippen) lage 16-17 op het scorebord.

In het tweede kwart begon het aan Leeuwarder kant te lopen. Verdedigend stond het goed en onder aanvoering van Whit Holcomb nam Aris snel afstand van Weert. De ervaren guard liet zien, dat hij naast het geven van assists ook makkelijk scoort. Holcomb kreeg daarbij scorende ondersteuning van Sjors Poels, Jerrell Williams en Samme Givens die inside heersten en een makkelijke eerste helft hadden (44-34).

Geen vuiltje aan de lucht dus tijdens de pauze. Na rust werd het even anders. Net als in Rotterdam verslapte de verdedigende intensiteit en kon Weert aanklampen. De gasten kwamen puntje voor puntje dichterbij, maar omdat Aris zelf makkelijk bleef scoren, bleef het op voorsprong staan. De wedstrijd werd daardoor voor de fans leuk om te zien. Veel scores, een hoog tempo en ook de daarbijhorende foutjes en misverstanden in het veld. Na 30 minuten was de voorsprong geslonken tot vier punten (70-66).

In het laatste kwart nam Aris vrij snel weer meer afstand en tot een paar minuten voor het eind leek de wedstrijd te eindigen in een makkelijke Friese zege. Aris bleef van alle kanten scoren en bij Weert stokte de aanval een paar minuten. Een technische fout van Givens bracht de gasten toch weer erg dichtbij. De forward reclameerde (bij 85-76) te opzichtig na een fout, werd bestraft en de technische fout leidde tot vier gemaakte vrije worpen en een driepunter van Sjors Besseling na het balbezit (85-83).

De kracht van dit team dit jaar is echter dat het zich hier niet van de wijs laat brengen. Poels, Holcomb en Hicham Kherrazi zorgden voor lucht (91-85). Doordat Aris nog een paar vrije worpen miste, kwam Weert nog 1 keer terug (94-91), maar Williams gooide de deur definitief op slot met een fraaie score (96-91). De laatste seconden waren voor de vrije worpen.

Woensdag gaat Aris naar Werkendam om daar tegen eerstedivisionist Virtus uit te komen in de 1/8 finale van de beker. Zondag vervolgt Aris de competitie met een uitwedstrijd tegen Amsterdam. De volgende thuiswedstrijd is op woensdag 19 december tegen Groningen.

Klik hier voor het interview van Omrop Fryslan met Aris speler Sjors Poels

Wedstrijd informatie

Datum : 08 december 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 98
Weert 91
Terug naar overzicht