Aris Leeuwarden - Weert

Magistraal tweede en derde kwart

Aris Leeuwarden won zaterdagavond erg eenvoudig van Weert. Met name in het tweede en derde kwart walste het team van Erik Braal over zijn tegenstander heen. Kwartstanden van 26-8 en 23-6 zeggen wat dat betreft meer dan genoeg. In het laatste kwart liet Aris de teugels vieren en kon Weert de stand nog wat draaglijker maken. Uiteindelijk werd het 85-61.

Vanaf de start was Aris heer en meester in het eigen Kalverdijkje. Onder aanvoering van Samme Givens werd snel een 9-2 voorsprong genomen. Givens had aan het eind van de wedstrijd overigens erg mooie rapportcijfers met 27 punten en 13 rebounds. Buiten deze mooie double double bracht hij veel energie en tempo bij Aris. Na de snelle start nam Weert even de controle over, maar dat was alleen omdat Aris toen al te makkelijk dacht. Weert liep naar 13-18 en Braal greep snel in. De coach heeft de luxe over een brede rotatie (alleen Hicham Kherrazi bleef ziek aan de kant), wisselde wat door en Aris had snel het heft weer in handen.

Het tweede en derde kwart waren goed. Erg goed. Het tempo ging omhoog en verdedigend werd geen millimeter ruimte gegeven aan de Weertse spelers, die niet tot fatsoenlijke aanvallen meer kwamen en vroegtijdig de handdoek in de ring gooiden. De Friese aanvallen waren fraai, gingen over veel schijven en uiteindelijk werd altijd de vrije man gevonden, die dan makkelijk scoorde. Het moet de beide coaches goed hebben gedaan om dit te zien. Basketbal lijkt dan een eenvoudig spelletje te zijn, maar schijn bedriegt daarin. Elke speler had zijn positieve bijdrage en Weert werd  volledig van het veld geblazen.

In de middelste twintig minuten was de totaalstand 49-14 en dat zegt feitelijk genoeg. Na rust liep de frustratie bij Weert steeds verder op en dat leidde tot irritaties op het veld. De fouten van de gasten werden harder en achtereenvolgens Craig Osaikhwuwomwan (hoofd), Dexter Hope (veel te hard screen) en Valentijn Lietmeijer (bloedneus) moesten geblesseerd het veld af. Ook Givens en Jerrell Williams kwamen nog in aanraking met de Limburgse ellebogen, maar zij hoefden slechts drie keer met het hoofd te schudden en konden verder.

Het werd er in het laatste kwart dus niet leuker op en Aris nam zichtbaar gas terug. Hierdoor kon Weert in het laatste kwart nog bijna net zo veel punten maken als in de eerste drie kwarten bij elkaar (29 om 32). Het mocht de Friese pret niet drukken. Alle gezichten stonden na afloop dan ook op vrolijk en de fans hadden de luxe van weer een mooie thuiszege. Aris kan zich nu twee weken gaan voorbereiden op het laatste gedeelte van de competitie. Dat begint met een belangrijke uitwedstrijd in Nijmegen, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen Amsterdam op Paasmaandag.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 16 maart 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 85
Weert 61
Terug naar overzicht